QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Divadlo J. K. Tyla plánuje smělý start a představuje novinky sezóny 2021/2022

30.08.2021 18:00

Aktuálně jsou v prodeji vstupenky na září a říjen, vstupenky na listopadová představení si diváci budou moci zakoupit od 15. září 2021. Při návštěvě divadla je nutné dodržovat platná mimořádná opatření.

Vyhodme_ho_z_kola_ven_djkt_2021

Divadlo J. K. Tyla zahájí sezónu 4. září 2021 oratoriem Antonína Dvořáka Svatá Ludmila – 1100 let a světovou premiérou taneční adaptace románu Vyhoďme ho z kola ven, která také odstartuje Týden odložených premiér.

Během něho divadlo od soboty 4. září do soboty 11. září uvede 11 slavnostních premiér, jež se minulou sezónu nemohly odehrát v plánovaných termínech. Kromě zmíněných jedenácti inscenací se diváci mohou v nadcházející sezóně těšit na 17 nových titulů, jednu obnovenou premiéru oblíbené pohádky a řadu dalších velkolepých i komorních koncertů a akcí. Závěr sezóny by měl patřit projektu Noc s operou, který 24. června 2022 představí Verdiho dramatickou operu Macbeth.

Velkou novinkou Divadla J. K. Tyla je přepracovaný systém předplatného, který přechází z abonmá pro kalendářní rok na období divadelní sezóny. Následující půlrok, leden až červen 2022, pokryje Předplatné 2022. 

Jeho prodej bude zahájen 11. října 2021. Vybraným skupinám, jejichž členové byli informování klasickou nebo elektronickou poštou, začíná předprodej 20. září. V předplatném divadla vzniklo několik nových skupin, celkový počet byl však snížen. „Od tohoto kroku si slibujeme větší míru flexibility při plánování a výběru jednotlivých inscenací do konkrétních skupin nebo při nutnosti přesouvání představení,“ říká ředitel divadla Martin Otava. Další novinkou je věrnostní program pro abonenty DJKT. Jeho členy se stávají všichni držitelé abonentek na rok 2020 automaticky a je pro ně připravena sleva 10-20 % na nákup vstupenek z produkce DJKT.

 

První zářijový víkend bude patřit baletu Vyhoďme ho z kola ven, který se souborem nastudoval na původní hudbu Simona Lovermanna německý choreograf Dustin Klein, a pohádce pro děti Křemílek a Vochomůrka. Ve středu 8. září soubor činohry rozehraje ve Velkém divadle tragigrotesku Karla Steigerwalda Neapolská choroba a na Nové scéně potěší diváky svou krásnou hudbou a vtipným libretem Straussův Netopýr, a to v režii ředitele divadla Martina Otavy. O den později pobaví diváky na Nové scéně americká muzikálová komedie Něco shnilého! (Something Rotten!), kterou plzeňské divadlo uvedlo jen šest let po její broadwayské premiéře. Oproti bláznivé hudební komedii se na Malé scéně odehraje česká premiéra emočně silného rodinného dramatu Králičí nora s Martinem Stránským a Janou Ondruškovou v hlavních rolích. Páteční večer bude v obou divadlech veselý. Italka v Alžíru, brilantní Rossiniho opera, přinese do Velkého divadla příběh z exotického prostředí plný vtipu a na Nové scéně diváky rozveselí bezstarostná komedie Španělská muška, která ukáže, jak krutě se nevyplácí zametat své staré hříchy pod koberec. Posledními tituly Týdne odložených premiér budou originální taneční pojetí známé pohádky Princezna se zlatou hvězdou, divadelní adaptace nezaměnitelných Hrabalových Postřižin a legendární muzikál My Fair Lady.

 

Foto: divadlo J. K. Tyla

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24