QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do Alfy míří Zorro mstitel. Diváci ho poprvé uvidí v loutkové akci - FOTKY

16.12.2019 13:43

Na novinku s názvem Pozor, Zorro! láká plzeňské Divadlo Alfa. Ve výpravné dobrodružné komedii se objeví osm desítek loutek. Nechybí ani živá kapela s nástroji dovezenými z Mexika.

Divadlo_ALFA_Pozor_Zorro_foto_J.__Ptáček
23Divadlo_ALFA_Pozor_Zorro_foto_J.__Ptáček

Inscenace Pozor, Zorro! je novinkou na repertoáru plzeňské Alfy. Dnes dopoledne ji viděli první diváci v české premiéře. Slavnostní večerní premiéra se odehraje v pátek 20. prosince od 17:30 a 19 hodin.

"V Mexiku vám od rána slunce do hlav pere, ten, kdo nemá sombrero, toho úžeh bere“ zpívá se v novince Divadla Alfa Pozor, Zorro! Osvědčená trojice tvůrců Tomáš Dvořák, Ivan Nesveda a Vít Peřina se tentokrát inspirovala příběhem slavného maskovaného hrdiny Zorra mstitele. Výpravnou dobrodružnou komedii sehraje na jevišti na osmdesát loutek, které pro tuto inscenaci vyrobili mistři v divadelních dílnách Alfy. Chybět nebude živá kapela s originálními nástroji dovezenými z Mexika.

Po Jamesi Blondovi a hvězdách americké grotesky Alfa nabízí další titul plný loutkových kouzel! Tvůrci inscenace se volně inspirovali knihou Johnstona McCulleyho The Mark of Zorro a jejími filmovými zpracováními, především stejnojmenným filmem z roku 1920 s Douglasem Fairbanksem v hlavní roli.

„V inscenaci Pozor, Zorro! zazní minimum slov, zato tam bude spousta akce a živé muziky. Režisér Tomáš Dvořák a výtvarník Ivan Nesveda stojí už řadu let za nezaměnitelnou autorskou poetikou Alfy. Jejich dílem je i naše nejúspěšnější inscenace Tři mušketýři z roku 2006, která bavila a stále baví diváky po celém světě, hrála se v řadě zemí Evropy, v Americe i Asii. Také Zorro se chystá reprezentovat české loutkářství za hranicemi, už v létě 2020 jsme pozváni do Japonska a Koreje,“ uvedl ředitel Divadla Alfa Jakub Hora.

Inscenace Pozor, Zorro! je určena divákům od 6 let.

FOTO: Divadlo Alfa, J. Ptáček

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24