Do Plzně míří víc jak tisícovka belgických fanoušků! Policie spustí manévry

14.08.2019 7:02

Plzeň opět zažije mimořádné policejní manévry. Čtvrteční zápas Viktorky s Antverpami bude pod speciálním dohledem. Dorazit má až 13 stovek belgických fanoušků.

DSC03441

Fotbalisty plzeňské Viktorky čeká ve čtvrtek ostře sledované utkání s belgickým celkem Royal Antverpy. Policie opět připravila bezpečnostní opatření. Tentokrát to navíc vypadá, že belgičtí fanoušci skutečně vezmou krajskou metropoli útokem.

"Podle předběžných informací by mělo dorazit přibližně okolo 1300 fanoušků belgického týmu Royal Antverpy FC," potvrdila mluvčí policie Ivana Jelínková.

Policie bude monitorovat nejen okolí stadionu, ale také dění v dalších částech města. "Do opatření jsou zapojeni kolegové ze služby pořádkové policie, ze služby dopravní policie, ze služby kriminální policie a vyšetřování, cizinecké policie včetně kolegů z antikonfliktního týmu i policistů z oddělení služební kynologie. Je pravděpodobné, že se fanoušci sejdou na náměstí Republiky v Plzni, proto v této souvislosti upozorňujeme na možná krátkodobá omezení motoristů a posílený výkon policistů. Policisté budou samozřejmě monitorovat pohyb fanoušků obou klubů a zajišťovat jejich doprovod ke stadionu," pokračuje policejní mluvčí.

Pod dohledem bude také autobusové i vlakové nádraží a obecně příjezdové cesty do Plzně. Nasazené bude také speciální monitorovací centrum. Z ptačí perspektivy pak bude kontrolovat situaci ve městě policejní vrtulník.

Také řidiči by měli v průběhu čtvrtka počítat s komplikacemi. "Nutno také zmínit, že mohou vzniknout problémy s parkováním. Doporučujeme tedy zaparkovat vozidla v okrajových částech města Plzně a do centra se dopravit městskou hromadnou dopravou nebo pěšky. V parkovací domě Na Rychtářce bude omezený počet míst k parkování pro fanoušky FC Viktoria Plzeň. Parkování nebude možné ani na Denisovo nábřeží v Plzni a v ulici Dřevěná. Z důvodu zachování bezproblémové dopravní situace žádáme všechny, kteří přijedou na utkání, aby dbali pokynů policistů," uzavírá mluvčí policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24