QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do práce bude v Plzni na kole jezdit přes šest set lidí, registrace ještě běží

02.05.2017 11:33

V květnu startuje v Plzni opět kampaň "Do práce na kole". Letos je přihlášeno víc jak šest stovek nadšenců. Organizátoři registraci ještě prodloužili.

foto-qap-cz (12)

V loňském roce se projektu v západočeské metropoli zúčastnilo víc jak pět set lidí. letos je tedy účast zase o něco vyšší. Ačkoliv oficiální název zní "Do práce na kole", účastníci mohou místo kola zvolit třeba koloběžku, brusle, zároveň ale mohou například běhat nebo chodit pěšky.

"V této chvíli je do plzeňského pátého ročníku přihlášeno 600 účastníků ze 150 firem,“ přibližuje Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole, který v Plzni akci koordinuje. "Ti, co se nestihli přihlásit do konce dubna, mohou využít ještě prodloužené registrace do 3. května na www.dopracenakole.cz. Motto letošního ročníku zní: Do práce na kole jezdí i profíci! a naznačuje, že na kole nemusejí jezdit jen sportovci, ale kdokoliv a z jakéhokoliv oboru. Nejvíc soutěžících se do letošního ročníku přihlásilo z firem Zodiac Galleys Europe, Škoda Transportation a Eurosoftware,“ doplňuje Jiří George Konečný.

V rámci kampaně se soutěží v kategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce a kreativita. Oceněný bude i ´cyklozaměstnavatel roku´. Účastníci si své výkony budou zapisovat denně na webu kampaně nebo pomocí mobilní aplikace Urban Cyclers. Všichni soutěžící dostanou trika s potiskem kampaně, díky nimž budou moci využívat různé výhody u partnerů soutěže a účastnit se doprovodných akcí.

Doprovodné akce projektu "Do práce na kole":

  • 18. května - 17:00 ‒19:00 - Veřejná cyklodílna v Makerspace DEPO2015 (Presslova 14)
  • 10. května - Akce na triko s Českou spořitelnou ˗ přijďte si pro proteinovou tyčinku, pobočka ČS ve Františkánské ul.
  • 24. května - 6:00 ‒ 8:00 - Snídaně pro cyklisty, u Papírenské lávky.
  • červen - Vyhlášení výsledků soutěže při závěrečné cyklopárty
  • červen - Veřejná cyklodílna

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24