QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domažlickou ulici v Klatovech čekají uzavírky, začne plánovaná rekonstrukce

30.03.2022 7:02

V pátek 1. dubna bude oficiálně zahájena oprava Domažlické ulice v rámci akce I/22 Klatovy – Domažlická. Uzavírky budou na trase probíhat až do poloviny července.

FOTO_QAP_CZ_(4)

V průběhu března letošního roku už v řešeném úseku probíhaly přípravné práce, na konci týdne však bude akce pod správou Ředitelství silnic a dálnic ČR oficiálně zahájena.

„Samotná oprava povrchu vozovky v téměř kilometr dlouhém úseku je podle smlouvy uzavřené se zhotovitelem plánovaná na zhruba čtyři měsíce. Během těchto čtyř měsíců bude vyměněno asfaltové souvrství vozovky, stávající křižovatka s ulicí Podhůrecká bude přebudována na křižovatku světelnou, stará lávka pro pěší bude vyměněna za novou a opraveny budou také chodníky a stávající inženýrské sítěm,“ uvedl mluvčí ŘSD ČR Adam Koloušek.

Během jednotlivých etap stavby dojde na trase k různým omezením provozu na komunikaci I/22. Do 24. dubna bude v místě uzavřen pravý jízdní pruh ve směru na Domažlice. Od 25. dubna do 1. května se pak uzavřou oba směry včetně křižovatky „U Klatovského dvora“, provoz bude veden po objízdné trase. Průjezd křižovatky „U Klatovského dvora“ bude pak zachován od 2. do 24. května. Od 25. května do 19. června se pak úplně uzavře směr do Domažlic, provoz bude veden po objízdné trase, směr od centra bude veden přes stavbu. Od 20. června do 15. července se pak opět kompletně uzavřou oba směry včetně křižovatky „U Klatovského dvora“, provoz bude veden po objízdné trase.

„Pro Ředitelství silnic a dálnic provede stavební úpravy společenství firem Silnice Klatovy a.s. a PORR a.s., které uspělo ve výběrovém řízení s cenou realizace stavby ve výši 38,4 milionu korun bez DPH,“ doplnil Adam Koloušek.

Klatovy - Domažlická

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24