QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Doubravka podpoří podnikatele postižené koronavirovou krizí

14.05.2020 11:20

Čtvrtý plzeňský obvod spustil iniciativu "Čtyřka pomáhá". Nabízí pomoc místním podnikatelům a živnostníkům. Její součástí je například prominutí poplatku za umístění předzahrádky, stánku nebo inzerce zdarma.

coronavirus-4904507_1920

"Uvědomujeme si, že řada podnikatelů a živnostníků se ne vlastní vinou ocitla ve složité situaci. Vážíme si všech, kteří podnikají na území čtvrtého obvodu, proto jsme se jim rozhodli alespoň symbolicky pomoci. Věříme, že i díky tomuto kroku se nám na Doubravce podaří zachovat maximum služeb,“ říká starosta Tomáš Soukup.

Náležitosti iniciativy "Čtyřka pomáhá“ ve středu 13. května schválili obvodní radní. Kromě prominutí  poplatků za zábor veřejného prostranství pro umístění předzahrádky, stánku nebo reklamy, obvod nabízí podnikatelům také zajištění bezplatné inzerce v Doubraveckých listech a deníku EXTRA.

"Možnosti obvodu jsou omezené, ale věříme, že i drobnou pomoc, jako je prominutí poplatku za předzahrádku nebo zajištění bezplatné inzerce, řada podnikatelů uvítá. Proto jsme se rozhodli nabídnout pomoc nad rámec pomoci ze strany města a státu,“ uvádí místostarostka Lenka Kočová.

Úlevy od zmíněných poplatků budou platné do 31. října letošního roku. Bezplatná inzerce v Doubraveckých listech a deníku EXTRA je kapacitně i časově omezená.

Zájemci musí nejpozději do 29. května zaslat žádost o pomoc na e-mail ctyrkapomaha@plzen.eu. Podmínkou pro poskytnutí pomoci ze strany úřadu je provozování živnosti v provozně na území čtvrtého obvodu k 13. březnu 2020.

Zároveň každá fyzická a právnická osoba musí prokázat, že musela přerušit nebo zásadně omezit provoz ebo podnikání. Veškeré informace k pomoci a přesné náležitosti žádostí jsou k dispozici na webu obvodu.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24