Dramatický porod v terénu! Žena začala rodit cestou do porodnice

05.11.2019 13:48

Opět skvělou práci odvedli záchranáři při výjezdu k velmi rychlému porodu. Šlo doslova o minuty. Žena v Rokycanech nakonec porodila zdravou holčičku...

2 kolony Varská

K velmi rychlému porodu museli v úterý vyjíždět záchranáři do Rokycan. Nastávající maminka začala rodit cestou do porodnice.

"Dnes před dvanáctou hodinou zdravotnická záchranná služba zasahovala u porodu v terénu v Rokycanech. Vše proběhlo bez komplikací, maminka i malá zdravá holčička byly ošetřeny a převezeny do FN Plzeň na Lochotíně," potvrdila mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Žena už měla namířeno do porodnice, nicméně porod se rozeběhl velmi rychle. "Byla to otázka několika minut," doplnila mluvčí záchranky s tím, že pro miminko zamířil speciální vůz s inkubátorem.

S překotnými porody i s porody takzvaně v terénu mají členové záchranné služby v Plzeňském kraji poměrně dost bohaté zkušenosti. Na začátku září mimo jiné pomáhali na svět miminku při nenadálém porodu, kdy žena začala rodit doma a na převoz do nemocnice už nebyl čas. Jednalo se navíc o velmi náročný porod (podrobnosti se dočtete v článku zde).

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24