Nová pravidla pošty od 1. dubna, v Plzni bude nakonec jen jedna pobočka!

01.04.2023 6:00

V souvislosti se zrušením poboček a vlnou reakcí vydala pošta nová pravidla platící už od 1. dubna.

posta

Počet zrušených poboček v Plzni byl nedostatečný, proto se pošta rozhodla, že v Plzni nadále zůstane jen jedna pobočka pošty. Bude to pobočka v plzeňských Liticích, ta totiž splňuje podle pošty všechny požadavky zákazníků

  • Je přímo u silnice, proto parkování je velmi jednoduché
  • Je blízko kostela, takže lidé si mohou při čekání ve frontě odskočit k modlitbě
  • Je dostatečně malá na to, aby se lidé neshlukovali v uzavřeném prostoru a nepřenášeli si choroby
  • Má dostatečně malé vstupní dveře i pro rozměrné balíky
  • Pošta je nedaleko přivaděče a dálnice D5, proto ji mohou využívat i lidé z blízkých Klatov, Domažlic, Rokycan apod. Proto pošta uvažuje v budoucnu i o zrušení poboček v těchto okresních městech.

Podařilo se nám sehnat i vyjádření starosty Litic. „Je to pro nás velká čest, že si pošta vybrala právě Litice. Doufáme, že v budoucnu budeme jen jedna jediná pošta v celém Plzeňském kraji,“ uvedl starosta Litic Michal Hausner.

Pošta vydala v sobotu 1. dubna i pravidla návštěv nezrušených poštovních poboček.

Než půjdete na svoji pobočku, ověřte si, zda pobočka není již zrušená. Pravidelně je aktualizován seznam zrušených poboček na vývěsní tabuli v sídle pošty v Praze, kde je otevřeno každou první lichou středu v měsíci, který má 30 dní.

Dále pošta vydala prohlášení, ve kterém zveřejnila časový harmonogram zpřístupnění jednotlivých poboček občanům.  Selekce jednotlivých skupin obyvatel má za cíl předejít kapacitním problémům na pobočkách. Návštěvníci už nebudou stát dlouhé fronty u přepážek.

Jak takový harmonogram vypadá?

  • Pro seniory starší 70 let je vymezena doba v pondělí mezi 12. a 13. hodinou
  • Zákazníkům s čtyřnohým mazlíčkem bude vstup umožněn pouze ve čtvrtek, a to v dopoledních hodinách.
  • Občané v dlouhodobé nezaměstnanosti mohou služeb využívat pouze po 14. hodině.
  • Matky s dětmi mohou přijít pouze v případě, že jejich potomek není zamazán od jídla či jiných nečistot, a to vždy hodinu před zavírací dobou.
  • Pamatováno je na studenty, pro ně je vymezena hodina mezi 8. a 9. hodinou ráno. Tímto chtěla pošta studentům vyjít vstříc, dochozí vzdálenost tři kilometry by totiž všichni měli vzhledem ke svému věku stihnout do velké přestávky.

Pošta také žádá, aby zákazníci čekající na umožnění vstupu, vyčkali v minimální vzdálenosti 50 m od vchodu, neboť by mohli bránit v cestě rychlým poštovním doručovatelům odbavující zásilky.

Dále pošta upozorňuje, že je moderní a prosperující společností, proto nebude plýtvat energiemi. Rozsvíceno na pobočkách bude tedy jen v nezbytně nutných případech, maximálně však 6x do roka na každé pobočce.

Do budoucna pošta uvažuje o nahrazení úředníků roboty, vše ale bude záležet na tom, jak velký luxus si pro své zákazníky bude moci společnost dovolit.

HEZKÝ APRÍL A PEVNÉ NERVY PŘI HLEDÁNÍ SVÉ POBOČKY PŘEJE REDAKCE QAPU A STAROSTA LITIC MICHAL HAUSNER!

PS. Toto je APRÍL. Pošta v Plzni zrušila opravdu jen 12 poboček - čtěte ZDE.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24