Dvě vážné nehody nákladních aut! Řidič kamionu se sutí vypadl čelním sklem

27.05.2020 14:21     27.05.2020 14:44

V obou případech havarovaly nákladní vozy na silnici 190. Mezi Novým Spálencem a Maxovem se převrátila cisterna, u Chudenína pak kamion s přívěsem. Jeho řidič při nehodě vypadl čelním sklem.  

2
231

Krátce před půl jednou ve středu 27. května odpoledne vyjely všechny záchranářské složky na silnici č. 190 mezi Novým Spálencem a Maxovem. "Zasahujeme u dopravní nehody cisterny vezoucí digestát. Dochází k úniku nafty, hydraulického oleje a digestátu. Na místě zasahuje i chemický kontejner ze stanice Domažlice. Silnice musela být uzavřena,“ sdělil krátce po nehodě mluvčí krajských hasičů Petr Poncar s tím, že jedna osoba je v péči záchranářů.

Protože došlo k úniku chemikálií, hasiči začali preventivně přehrazovat blízký potok.

"Cisterna byla odsáta fekálním vozem, řeší se její postavení na kola,“ dodal po čtvrt na tři mluvčí.

Na vině je zřejmě příliš rychlá jízda dvacetiletého řidiče. "Nepřizpůsobil rychlost jízdy, najel na krajnici, vyjel mimo komunikaci a poté se převrátil s vozidlem na střechu. Utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice. Dechová zkouška byla u řidiče negativní,“ sděluje policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že policisté museli silnici uzavřít. Směr Nýrsko a Folmava je neprůjezdný.

K druhé nehodě došlo ve tři čtvrtě na jednu mezi Nýrskem a Chudenínem, kde se převrátilo nákladní auto s přívěsem. "Na místě je jedna zraněná osoba. Došlo k úniku zhruba 300 litrů nafty,“ dodává Petr Poncar a upozorňuje, že i tato nehoda blokuje provoz.

"Sedmapadesátiletý muž z obce na Janovicku jel s nákladním vozidlem značky Volvo s přívěsem a naloženou stavební sutí. S vozidlem vjel na krajnici a následně vozidlo zůstalo převrácené v pozici na střeše v silničním příkopu a přívěs převrácený na bok přes komunikaci. Řidič při dopravní nehodě vypadl předním čelním sklem mimo vozidlo. Zdravotníci muže převezli k vyšetření do nemocnice v Klatovech a následně byl propuštěn. Provedená dechová zkouška u  řidiče byla s negativním výsledkem," sděluje policejní mluvčí Dana Ladmanová. Škoda na vozidle je vysoká, pohybuje se kolem dvou milionů korun, poškozená je i silnice, kde došlo ke vrypům na asfaltovém povrchu. V tomto případě dosáhla škoda 200 tisíc korun. 

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24