Fakultní nemocnice Plzeň i Privamed vyhlásily zákaz návštěv

22.10.2021 14:39     22.10.2021 21:13

Epidemiologická situace se poslední dobou stále zhoršuje. Zákaz návštěv proto vyhlásily už nemocnice v Plzni. Ve Fakultní nemocnici Plzeň platí od pondělí, v Privamedu už od soboty.

nemocnice L

Zákaz návštěv ve Fakultní nemocnici Plzeň platí od pondělí 25. října.

V nemocnici na Lochotíně platí zákaz na kliniku anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny. Dalé na Hematologicko-onkologické oddělení, Onkologická a radioterapeutickou kliniku, Jednotku intenzivní péče a na Jednotku intenzivni a resuscitační péče.

V nemocnici na Borech platí zákaz na Anesteziologicko-resuscitační oddělení, Pobytová sociální lůžka, Geriatrické oddělení, Léčebnu dlouhodobě nemocných, na Jednotku intenzivní péče a na Jednotku intenzivni a resuscitační péče.

Na všech ostatních pracovištích jsou návštěvy povoleny, pokud předložíte doklad o bezinfekčnosti. Délka návštěvy nesmí být delší než 30 minut. Po celou dobu návštěvy musí mít osoba navštěvující pacienta ochranné pomůcky dýchacích cest, a to minimálně respirátor třídy FFP2 nebo KN95 bez výdechového ventilu. Výjimku děti do dvou let, které nemusí mít ochranný prostředek dýchacích cest, a děti od dvou do patnácti let, pokud mají jiný ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa), který brání šíření kapének.

Co se týče doprovodu rodiček, přítomnost otce (nebo doprovodné osoby) u porodu je umožněna v případě, že porod probíhá v samostatném porodním pokoji nebo boxu s vlastním sociálním zařízením. Osoba, která doprovází rodičku, musí prokázat svou bezinfekčnost a zamezit kontaktu s jinými rodičkami.

Zákaz návštěv vyhlásila i plzeňská nemocnice Privamed v Kotíkovské ulici. Platí už od víkendu.

"S ohledem na zvýšený výskyt respiračních onemocnění a aktuální vývoj epidemiologické situace platí do odvolání na všech lůžkových odděleních v celé naší nemocnici, tj. včetně budovy Centra následné péče a Centra jednodenní chirurgie a ortopedie od soboty 23. října 2021 zákaz návštěv," uvedla mluvčí nemocnice Eva Milerová.

Opatření nemocnice vydala jak v zájmu ochrany personálu nemocnice, tak především v zájmu hospitalizovaných pacientů, u kterých by mohlo dojít k přenosu onemocnění a tím k významnému zhoršení jejich zdravotního stavu. "Děkujeme za pochopení a respektování tohoto opatření," dodává tisková mluvčí.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24