Fakultní nemocnice Plzeň omezuje návštěvy z důvodu covidové situace

30.03.2022 8:38

Z důvodu aktuální covidové situace jsou od středy 30. března opět povolené návštěvy ve Fakultní nemocnici Plzeň s určitým omezením. Přinášíme podrobnosti.

Fakultní nemocnice Plzeň

Úplný zákaz návštěv platí od středy 30. března na Interním oddělení Bory (lůžka covid A, lůžka covid B, lůžka covid C) a lůžkovém oddělení Kliniky infekčních nemocí a cestovní medicíny.

Na standardních lůžkových odděleních pro dospělé a dětské pacienty jsou návštěvy povolené ve středu, v neděli a ve státní svátky v čase od 15 di 17 hodin. „Pacienta může navštívit pouze jedna osoba denně maximálně na 20 minut,“ dodává mluvčí FN Plzeň Gabriela Levorová.

Návštěvy pacientů na všech JIP odděleních jsou povoleny výhradně po předchozí telefonické domluvě s ošetřujícím lékařem daného pracoviště. Návštěva je povinna mít respirátor s výjimkou dětí do 2 let a s výjimkou dětí od 2 do 15 let, pokud mají jiný ochranný prostředek dýchacích cest.

Jak je to s přítomností osob u porodu? „Je povolena přítomnost třetí osoby při porodu ve zdravotnickém zařízení v případě, že porod bude probíhat v samostatném porodním pokoji nebo boxu s vlastním sociálním zařízením, nebo pokud bude zamezen kontakt třetí osoby s ostatními rodičkami,“ uvedla Gabriela Levorová.

 

foto: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24