Fakultní nemocnice spouští další odběrové místo

20.03.2020 11:01

Po odběrovém místě v areálu fakultní nemocnice v Plzni na Borech nově funguje druhé v bývalé vojenské nemocnici. Další místo pro paceinty s podezřením na nákazu koronavirem spustila i Domažlická nemocnice.

4

Druhé odběrové místo funguje od pátku 20. března v areálu fakultní nemocnice. Pacienti s podezřením na nákazu koronavirem mohou zamířit ke vchodu do bývalé vojenské nemocnice.

"Nové odběrové stanoviště se nachází hned za branou, aby bylo možné tam vjíždět i automobily. Obě náběrová místa fungují v pracovní době a zatím jsou přiměřeně vytížena,“ sděluje ředitel fakultní nemocncie Václav Šimánek.

"Od pondělí jsme začali testovat vzorky na COVID-19 v naší laboratoři mikrobiologie. Testovacích sad máme zatím dostatek. Ve fakultní nemocnici jsou v současné době hospitalizováni dva pacienti, ani jeden není v ohrožení života. Připravili jsme lůžkovou kapacitu, abychom mohli na nárůst počtu pacientů reagovat,“ shrnul ředitel aktuální situaci ve fakultní  nemocnici v souvislosti s koronavirem.

V Plzeňském kraji provádí aktuálně odběry tři sanitky. V provozu jsou ještě oběrová místa v Rokycanské nemocnici a ode dneška také v Domažlické nemocnici. Odběrová místa jsou určena pouze pro pacienty s doporučením od hygienické stanice.

FOTO: Domažlická nemocnice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24