QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Festival světla je za dveřmi! Hlavním tahákem bude obří model měsíce - FOTO

26.03.2019 13:52

Festival světla Blik Blik už klepe na dveře. Plzeň rozzáří už od pátku. Hlavním tahákem bude obří model měsíce. Ten už se podařilo nainstalovat. Čtěte podrobnosti!

měsíc v DEPO2015

Sedmimetrový Měsíc ze snímků NASA bude v letošním ročníku festivali Blik Blik nejspíš největší atrakcí. Pátý ročník gestivalu oslaví výročí 50 let od přistání člověka na Měsíci i 30 let od sametové revoluce. Festival proběhne od pátku 29. března do 30. března.

Hlavní instalací bude sedmimetrové Muzeum Měsíce britského umělce Luka Jerrama, které po světě viděly již miliony diváků a které doprovází hudební skladby BAFTA award oceněného Dana Jonese. Model měsíce už je nainstalovaný v hale v areálu DEPO2015. Celkem bude na festivalu k vidění 9 venkovních instalací a 4 vnitřní. Pracují na nich umělci z Česka, Maďarska, Británie, Německa, Francie i Indie.

Trasa povede od depa k Pivovarskému muzeu...

Kromě Muzea Měsíce organizátoři naplánovali ještě dalších 12 instalací. Na trase od kreativní zóny DEPO2015 přes náměstí Republiky až k Pivovarskému muzeu mohou návštěvníci vidět například osmimetrové světélkující loutky mořského světa od V.O.S.A. Theatre, videomapping od francouzských AV Exciters, Tajemnou zahradu německých RaumZeitPiraten nebo dvě instalace studentů Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara oslavující výročí přistání na Měsíci i sametové revoluce. Na rezidenční pobyt Open A.i.R. přijel kvůli BLIK BLIK také indický umělec Mantu Das.

Kompletní program najdete zde.

FOTO: fcb Plzeň - oficiální stránky města

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24