QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Fotbalista Marián Čišovský podlehl nemoci ALS. Bylo mu 40 let

28.06.2020 11:17     28.06.2020 12:01

Bývalý hráč Viktorie Plzeň s nevyléčitelnou nemocí bojoval od roku 2014.  Klub uctí jeho památku při utkání se Spartou. Ve Štruncových sadech vzniklo pietní místo.

1
11

"Viktoriáni, dnes je ten nejsmutnější den. S těžkým srdcem musíme oznámit, že nás navždy opustil Marián Čišovský. Upřímnou soustrast celé viktoriánské rodině," uvedla Viktoria v neděli 28. června na Twitteru.

Slovenský obránce a dvojnásobý vítěz české nejvyšší soutěže podlehl nevyléčitelné amyotrofické laterální skleróze.

Fanoušci na sociálních sítích vzpomínají na Mariána Čišovského jako na velkého bojovníka a srdcaře. Zavzpomínat na něj mohou přímo na stadionu. Pietní místo, kde mohou fanoušci zapálit svíčky, vzniklo ve Štruncových sadech u Pamětního místa Brány borců. Jsou zde umístěny hráčovy fotografie i dresy. Viktoria Plzeň uctí hráčovu památku v neděli 28. června při zápase se Spartou.

"Smutná zpráva pro všechny z nás. Navždy nás opustil skvělý fotbalista, kamarád, manžel, táta a velký bojovník. V první řadě bych za celý klub, všechny jeho zaměstnance, hráče i trenéry chtěl vyjádřit upřímnou soustrast Mariánově rodině a všem nejbližším,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek. "Způsob, jakým bojoval až do poslední chvíle, je vzorem pro všechny, kteří musí bojovat s jakoukoli nemocí,“ dodal.

Do Plzně přišel Marián Čišovský před devíti lety z rumunského Temešváru, předtím vybojoval tři slovenské tituly. Za Viktorku odehrál 64 ligových zápasů a nastřílel 12 branek. Nastupoval i za slovenský národní tým. S reprezentací do 21 let bojoval na olympiádě v Sydney.

V lize nastoupil naposledy v březnu 2014. Potom ho čekala operace kolena, po níž se ještě snažil rozehrát s plzeňskou juniorkou. Pak ale jeho plány zhatila nevyléčitelná nemoc. Stále ale zůstal součástí plzeňského klubu a jeho číslo 28 bylo na soupisce.

FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24