QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Fotbalová Viktorka snížila platy hráčům, trenérům i vedení klubu

28.04.2020 12:13

Hráči Viktorie Plzeň, realizační týmy A mužstva i dalších výběrů a nejvyšší vedení klubu budou mít platy nižší až o třicet procent. Jak úsporné opatření komentují hráči?

20200420_094848-1DX_7250

Více než měsíční výpadek mistrovských zápasů, omezení tréninkového režimu a další opatření vyplývající z vládních nařízení během koronavirové pandemie. To vše vedlo ke snížení měsíčních mezd, na kterém se dohodlo vedení klubu s celým týmem.

"Propad příjmů je pro nás znatelný. Všichni v klubu si uvědomují vážnost situace, a proto jsme se na společném setkání domluvili na snížení měsíčních odměn. Po konstruktivní debatě došlo velmi rychle k dohodě a já bych chtěl všem za tento přístup poděkovat,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

"Snížení základních platů se pohybuje mezi dvaceti až třiceti procenty s přihlédnutím na výši jednotlivých smluv. Tímto společným krokem chceme napomoci tomu, abychom dokázali klub udržet na nastavené úrovni a měli i nadále ty nejvyšší ambice,“ dodal Adolf Šádek.

Stejná slova volil po schůzce i obránce Jakub Brabec. "Uvědomujeme si, že situace není lehká a v době, kdy se nehrají zápasy, můžeme klubu tímto způsobem pomoci,“ uvedl. "Schůzka s vedením byla velmi korektní a k dohodě došlo rychle,“ uzavřel útočník Jean-David Beauguel.

Úsporná opatření by měla začít platit už v dubnu. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24