QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Gymnázium má novou golfovou učebnu. Stejné vybavení používá Tiger Woods

14.06.2019 20:15

Zcela  nová golfová učebna slouží studentům sportovního gymnázia v Plzni. Její součástí je  jeden z nejmodernějších golfových simulátorů na světě.

golf

Novou golfovou učebnu mohou využívat studenti Sportovního gymnázia Plzeň. Na škole studuje celá řada  golfistů, kteří jsou úspěšní nejen u nás, ale i v zahraničí.

"Golf je navíc olympijským a dynamicky se rozvíjejícím sportem a v neposlední řadě gymnázium úzce spolupracuje s Akademií individuálních sportů Plzeňského kraje, která golf také podporuje a má v řadě svých svěřenců i úspěšné golfisty,“ sděluje Eva Mertlová z tiskového oddělení plzeňského hejtmanství.

V učebně je nainstalován jeden z nejlepších a nejmodernějších golfových simulátorů na světě od kalifornského výrobce. Tento model používají ti nejlepší hráči světa, doma ho má i slavný Tiger Woods. Simulátor můžeme najít i na největší lodi světa Queen Mary II. 

Hráči mohou trénovat všechny aspekty hry – chipping, driving. Pro putting je v učebně položen umělý putting green. Na simulátoru si lze navolit i mnoho slavných hřišť, jako je Bathpage Black, kde se letos hrál major turnaj PGA Championship, nebo skotské Gleneagles, kde se hrál Ryder Cup.

FOTO: Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24