QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Gymnázium na Mikulášském náměstí bude patřit alpinkám

29.07.2019 20:28

Milovníci zahrad a obdivovatelé skalniček si přijdou začátkem září na své. Na Slovanech se chystá výstava s mnohaletou tradicí - výstava alpinek. Tentokrát na téma "Podzim v Alpinu".

qap_1
qap_1podzim_2019qap_2

Alpinum klub Plzeň chystá tradiční výstavu alpinek v zahradě gymnázia na Mikulášském náměstí. Výstava skalniček spojená s jejich prodejem odstartuje 10. září.

"Ač si to mnozí z nás ještě nechtějí připustit, více než polovina roku je již za námi, léto pomalu končí a blíží se podzim. Listí na stromech začne žloutnout, velká část květin již dávno odkvetla a zahrádkáři budou končit sklizeň na svých zahrádkách. Jsou ale rostliny, které mají vrchol vegetačního aspektu ještě stále před sebou," říká Karel Lumerding z Alpinum klubu Plzeň, který dodává, že právě takové rostliny představí členové Alpinum klubu Plzeň na své podzimní výstavě, která bude spojena i s prodejem.

Výstava bude probíhat od úterý 10. září do soboty 13. září, v době od 9 do 18 hodin ve výstavním areálu zahrady gymnázia na Mikulášském náměstí.

Prodej se uskuteční ještě v sobotu 14. září do 12 hodin. Tento den bude vstup zdarma, ale pouze do prodejního areálu.

"Upozorňujeme, že z organizačních důvodů je začátek i konec výstavy, oproti datům v alpínkářském kalendáři, posunut o jeden den zpět, tedy začátek místo 11. září na 10. září. Stejně tak i konec výstavy," dodává Karel Lumerding.

FOTO: Alpinum klub Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24