QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Halloweenské akce ovládnou region! Kam vyrazit? Přinášíme přehled...

30.10.2019 7:59     01.11.2019 12:00

Přelom října a listopadu je v regionu tradičně ve znamení nejrůznějších halloweenských akcí a lampionových průvodů. Kam vyrazit? Nechte se inspirovat...

halloweeen

Sobota 2. listopadu

Zoologická zahrada v Plzni láká na akci Bu-bu-bu Zoo aneb Zoostrašení. Do zoologické zahrada vyrazí z náměstí Republiky ve 14:00, 15:00 a 16:00 strašidelný zoovláček. V zoo bude od 16 hodin připravená strašidelná stezka, probíhat budou komentované prohlídky v expozici Království jedu a v 18:15 je na programu lampionový průvod.

V plzeňských Radčicích se chystá Halloweenský den nejen pro děti. V restauraci Holba bude probíhat soutěž o nejlepšího "Dýňáka". Chybět nebude ani divadelní představení a následně i "strašidlácký" pochod okolo Radčic. Podrobnosti najdete zde.

Lampionový průvod proběhne v plzeňských Černicích. "Vezměte děti, světýlka všeho druhu a dobrou náladu a přijďte v sobotu od 17:00 pod lípu u školy," lákají organizátoři.

Ve Starém Plzenci proběhne Halloweenská party v dětského tábora od 15:00 do 18:00. Probíhat bude také doprovodný program v podobě provozu železnice.

Na hřišti TJ Sokol Borek na Rokycansku proběhne od 16 hodin Halloweenské strašení. Bude se soutěžit o nejlepší masku, plnit se budou strašidelné úkoly a budou se také opékat buřty.

V Rokycanech naplánoval oddíl "Divoká orlice" takzvanou Cestu bludiček. Sraz je v Rokycanech na louce pod Kotlem v 18 hodin. Připravený je i ohňostroj. Více informací najdete zde.

Music Club Houba Horažďovice pořádá Halloweenskou party od 19 hodin. Masky jsou samozřejmě vítány.

Neděle 3. listopadu

Plzeňský Parkhotel bude hostit Strašidelný rej, který pořádá Plzeňský kraj. Začátek je na programu v 15 hodin. Na reji se sejdou duchové, strašidla, čarodějky a další bytosti a zpříjemní dětem první listopadovou neděli. V Parkhotelu vystoupí sólisté pěveckého sboru Andílci – Angel Kids a kapela Pískomil se vrací, která se věnuje muzice a zábavě pro dětské publikum. Bude se soutěžit, tvarovat z balónků s Balonkovou Evičkou a se všemi bytostmi se bude diskotačit. Všichni malí návštěvníci si užijí také tvořivé dílničky, ale i spoustu dalších soutěží.

Sobota 9. listopadu

Vochovský den dýní odstartuje v 15:45 na hřišti. Program začne vystoupením MŠ Vochov. Hned poté bude následovat "Strašidelný statek". Ve statku, v sousedství hřiště, budou na děti čekat hodná strašidla na několika stanovištích haloweenské stezky. Nebude chybět ani soutěž o nestrašidelnější dýni o hezké ceny. Soutěžící si přinesou vydlabanou dýni. Nejhezčí nejvíce strašidelnou pak vybere odborná porota. Součástí programu bude i ochutnávka dýňové polévky. Zajištěno je i další občerstvení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24