QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasičské manévry na jižním Plzeňsku! Sklad slámy pohltily plameny - FOTKY

19.09.2019 8:49

Druhý stupeň požárního poplachu musel být ve čtvrtek nad ránem vyhlášen v obci Nekvasovy na jižním Plzeňsku. Tamní sklad slámy doslova pohltily plameny!

5
516342

K rozsáhlému požáru zemědělského skladu došlo ve čtvrtek nad ránem v obci Nekvasovy na jižním Plzeňsku. Operační středisko vyslalo na místo hned několik jednotek hasičů. Škody se vyšplhaly na zhruba tři čtvrtě milionu.

"Od půl čtvrté ráno zasahovalo v Nekvasovech deset hasičských jednotek u požáru skladu slámy. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Hala již byla požárem kompletně zasažena. Hasiči se zaměřili prioritně na ochranu okolí požářiště. Požár byl lokalizován lehce před 7 hod ráno," říká k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar s tím, že postupně doslo ke snížení počtu zasahujících jednotek na čtyři.

Přesné příčiny rozsáhlého požáru jsou stále v šetření. Už nyní je ale jasné, že škoda bude hodně vysoká. "Škoda byla předběžně vyčíslena na 750 tisíc korun. Uvnitř haly bylo kolem 1000 balíků slámy z letošní sklizně," dodává mluvčí krajských hasičů.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24