V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Hledáte novou letní dobrotu? Udělejte si tvarohový dezert do skla

uprav1 klikněte pro další foto
11.07.2021 13:59

Jahody, borůvky i maliny k létu zkrátka patří. Máte chuť na něco sladkého? Tak právě tvarohový dezert s ovocem může být to pravé. Andrea Motlíková servíruje další ze svých receptů...

Na přípravu budete potřebovat:

1 měkký tvaroh
1 zakysaná smetana
1 smetana na šlehání
1 vanilínový cukr
cukr moučka dle potřeby
kůra z jednoho citronu
drobné ovoce (jahody, maliny, borůvky)

Na korpus:
4 vejce - zvlášť žloutky a z bílků ušlehat tuhý sníh
4 PL moučkového cukru
1 PL oleje
4 PL polohrubé mouky
1 KL prášku do pečiva
2 PL kakaa

Postup přípravy receptu:

Nejprve připravte krém. Tvaroh vymíchejte se zakysanou smetanou, cukry a nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu dohladka. Smetanu na šlehání vyšlehejte dotuha a vmíchejte zlehka k tvarohové směsi. Vložte do lednice.

Dále připravte těsto na korpus. Žloutky, cukr, olej vyšlehejte do pěny a za stálého šlehání přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Lepší je to přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta, jen tak lehce stěrkou. Plech vyložte pečícím papírem a vlijte na něj těsto. Vložte do trouby rozpálené na 170 °C a pečte cca 15 minut. Zkuste špejlí. Po upečení nechte zcela vychladnout.

Připravte si sklenky (poháry), ve kterých budete dezert servírovat. Sklenkou vykrajujte z korpusu kolečka, kterými vyložte nejprve dna sklenek. Na ně pak urovnejte část tvarohového krému, vmáčkněte do něj ovoce a opět přikryjte kolečkem korpusu. Pokračujte do upotřebení surovin. Na povrchu by měl být krém, který dozdobte ovocem.

Další recepty najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno.

Recept a foto: Andrea Motlíková
 

MH
sdílet na facebook

Zbyly vám špekáčky? Naložte je do marinády

Recepty
 čtení
15.05.2022 14:01

Zbyly vám z opékání špekáčky? Foodblogerka Andrea Motlíková vám poradí, jak buřty skvěle zužitkovat. Zkuste osvědčený recept, naložte špekáčky do marinády. Je to opravdová dobrota.

Zkuste výbornou domácí paštiku. Jak na to? Poradí vám foodblogerka

Recepty
 čtení
22.04.2022 17:02

Máte rádi paštiky? Pak si udělejte výtečnou paštiku doma. Foodblogerka Andrea Motlíková vám poradí, jak připravit domácí paštiku z vepřových jater, z kuřecích jater, husí paštiku apod.

  QAP téma   Tipy do Bavorska

PRÁZDNINOVÝ TIP: Výstava „Ve znamení rysa“

  Na výlet s QAPem – Vintířova stezka

Navštivte nové výletní okruhy! Vznikly kolem Hartmanic, Annína...

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  Pavel Trampota - PT Servis

Sportovní výživa a doplňky, vše pro fitness a další sporty