V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Hledáte novou letní dobrotu? Udělejte si tvarohový dezert do skla

uprav1 klikněte pro další foto
11. 7. 2021 13:59

Jahody, borůvky i maliny k létu zkrátka patří. Máte chuť na něco sladkého? Tak právě tvarohový dezert s ovocem může být to pravé. Andrea Motlíková servíruje další ze svých receptů...

Na přípravu budete potřebovat:

1 měkký tvaroh
1 zakysaná smetana
1 smetana na šlehání
1 vanilínový cukr
cukr moučka dle potřeby
kůra z jednoho citronu
drobné ovoce (jahody, maliny, borůvky)

Na korpus:
4 vejce - zvlášť žloutky a z bílků ušlehat tuhý sníh
4 PL moučkového cukru
1 PL oleje
4 PL polohrubé mouky
1 KL prášku do pečiva
2 PL kakaa

Postup přípravy receptu:

Nejprve připravte krém. Tvaroh vymíchejte se zakysanou smetanou, cukry a nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu dohladka. Smetanu na šlehání vyšlehejte dotuha a vmíchejte zlehka k tvarohové směsi. Vložte do lednice.

Dále připravte těsto na korpus. Žloutky, cukr, olej vyšlehejte do pěny a za stálého šlehání přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Lepší je to přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta, jen tak lehce stěrkou. Plech vyložte pečícím papírem a vlijte na něj těsto. Vložte do trouby rozpálené na 170 °C a pečte cca 15 minut. Zkuste špejlí. Po upečení nechte zcela vychladnout.

Připravte si sklenky (poháry), ve kterých budete dezert servírovat. Sklenkou vykrajujte z korpusu kolečka, kterými vyložte nejprve dna sklenek. Na ně pak urovnejte část tvarohového krému, vmáčkněte do něj ovoce a opět přikryjte kolečkem korpusu. Pokračujte do upotřebení surovin. Na povrchu by měl být krém, který dozdobte ovocem.

Další recepty najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno.

Recept a foto: Andrea Motlíková
 

MH
sdílet na facebook

VIDEORECEPT: Vaříme s QAPem z regionálních surovin - LÍVANCE Z JOGURTU

Recepty
 čtení
21. 4. 2021 14:19

"Vaříme s QAPem z regionálních surovin", dnes z jogurtu, vajec a dalších surovin - jogurtové lívance s meruňkovou marmeládou a zakysanou smetanou.

Jak na velikonoční nádivku? Přinášíme recept od foodblogerky

Recepty
 čtení
2. 4. 2021 7:11

Velikonoční nádivka by na svátečním stole neměla rozhodně chybět. Jak na ní, co vše budete potřebovat? Přinášíme recept od foodblogerky Andrey Motlíkové.

  QAP téma   Tipy do Bavorska

Parádní výlet: Stezka v korunách stromů a dům vzhůru nohama!

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  Advokátní kancelář CINK a partneři

Využijte služeb úspěšné advokátní kanceláře. Poskytneme vám právní služby v kanceláři v Plzni.

  Chyť a pusť

Rybářské potřeby od nástrah až po pruty. Navštivte náš e-shop nebo kamennou prodejnu.