Hokejoví indiáni šetří, kde se dá. Fanoušek založil účet na jejich podporu

06.04.2020 14:32

HC Škoda Plzeň prochází složitým obdobím. S hráči se například dohodl na snížení platů. Jeden z přiznivců klubu proto založil transparentní účet.

DSC01284

Klub se potýká s komplikovanou finanční situací. Kvůli pandemii Covid-19 přišel o značnou část příjmů do své kasy a diváci o vrchol sezony v podobě play off. Fanouškovská iniciativa vyrazila dech i generálnímu manažerovi klubu Martinu Strakovi.

"S nesmírným vděkem a pokorou jsem zjistil, že jeden z našich skalních fanoušků se rozhodl na vlastní pěst založit transparentní účet Fanoušci Indiánům, na nějž bude možné podpořit jakoukoli finanční částkou náš klub,“ sdělil Martin Straka s tím, že klub v nejbližší době zveřejní číslo účtu, na který bude možné přispívat.

Fanoušek, jehož jméno má klub k dispozici, si nepřál, aby bylo zveřejněno. V dopise mimo jiné uvádí: "Jako řadový zaměstnanec nemohou pomoci větší částkou peněz, rozhodl jsem se proto oslovit prostřednictvím facebooku fanoušky plzeňského hokeje, zda by souhlasili se založením transparentního účtu, na který by zasílali částku, kterou oni sami uznají za vhodnou a pro své potřeby postradatelnou a alespoň částečně zacelili finanční ztrátu z neuskutečněných zápasů play-off. Jelikož jsem se setkal většinou s pozitivní reakcí, rozhodl jsem se jednat.“

Plné znění dopisu je k dispozici na webu hokejového klubu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24