QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hospic svatého Lazara potřebuje auto, aby mohl zajistit domácí péči

20.01.2022 17:36

Když byla služba domácí péče spuštěna, ukázalo se, že jedno stávající auto zaměstnancům na dojíždění za pacienty stačit nebude. Jednička schválila bezplatné zapůjčení bílé Škody Rapid na nejdéle tři měsíce.

auto_pro_HSL_viktor_glier

Pro cesty za těžce nemocnými využívá nyní plzeňský Hospic svatého Lazara auto zapůjčené od prvního městského obvodu. „Moc si vážím práce, jakou zaměstnanci hospice odvádějí. Jejich poslání je obdivuhodné, takže podpora je na místě,“ řekla starostka prvního městského obvodu Helena Řežábová. Auto bylo zdravotnickému zařízení zapůjčeno na měsíc s tím, že se výpůjční doba automaticky prodlouží, a to maximálně na tři měsíce. Vozidlo nyní využívají lékaři, sestry i sociální pracovníci, kteří jezdí nejen po Plzni, ale v okolí krajské metropole.

Žádost o službu je možné podat na webových stránkách Hospice svatého Lazara hsl.cz. „Cena za poskytované služby činí 350 Kč za den. Ta pokrývá jen část nákladů na péči, zbytek nákladů hradíme z příspěvků od soukromých i firemních dárců. Nadále budeme rozvíjet dosavadní dobré vztahy s vedením města Plzně a Plzeňského kraje, které jsou pro nás velmi důležité. Zároveň usilujeme o uzavření smluv na poskytování domácí hospicové péče s pojišťovnami, jejichž požadavky po stránce personální i provozní splňujeme,“ dodala ředitelka hospice Jiřina Helíšková.

Foto: UMO 1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24