QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hotel Rixi na šumavském Špičáku jde k zemi - FOTKY

10.07.2021 10:15

Známý hotel Rixi na Šumavě už začíná být minulostí, po letech dlouhého chátrání jde k zemi. Demolice slavné zotavovany a armádního hotelu je v plném proudu.

rixi demolice foto QAP (1)
rixi demolice foto QAP (1)rixi demolice foto QAP (2)rixi demolice foto QAP (3)rixi demolice foto QAP (4)rixi demolice foto QAP (5)rixi demolice foto QAP (6)rixi demolice foto QAP (8)rixi demolice foto QAP (7)rixi demolice foto QAP (9)rixi demolice foto QAP (11)rixi demolice foto QAP (10)

"Objekt bývalého hotelu Rixi převzala příspěvková organizace MO Vojenská lázeňská a rekreační zařízení. V tuto chvíli je, především z bezpečnostních důvodů a kvůli celkovému stavu objektu, třeba zajistit, aby nedošlo k jakémukoli ohrožení. Z toho důvodu aktuálně probíhají bourací práce," řekla QAPu Jana Zechmeisterová vedoucí tiskového oddělení MO.

Historie hotelu Rixi na šumavském Špičáku se píše už od roku 1890, kdy byla stavba dokončena. Kromě zotavovny tu byly původně do konce 2. světové války ale i další objekty - bazén, kuželková dráha, parkoviště pro autobusy, garáže, zaměstnanecká budova dříve vila ředitele, tenisový kurt apod. V roce 1970 byla přistavena druhá budova sloužící jako zaměstnanecká ubytovna. Od roku 1950 hotel patřil armádě. Od roku 1990 je ve správě příspěvkové organizace Ministerstva obrany Vojenská lázeňská a rekreační zařízení.

Hotel Rixi patřil k vyhlášeným hotelovým zařízením. Uzavřen byl v roce 2010 kvůli havarijnímu stavu. Jaký bude jeho osoud? "Další využití v současné době analyzujeme," řekla dále Jana Zechmeisterová.

foto: QAP.cz

 

           

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24