Indiáni na svém ledě přivítali Litvínov, o výhře se rozhodovalo v prodloužení

18.02.2022 22:22

Napínavý zápas až do samotného konce. Tak by se dal popsat průběh hokejového boje mezi Plzní a Litvínovem. Duel si nakonec urvala domácí Škoda.

Hokej ilistrační foto Milan Janoch

První gól padl do branky Litvínova po úvodních dvou minutách. Celý zápas byl velké drama. Rozhodovat se muselo v prodloužení. V něm rozhodl Lukáš Kaňák, který si sjel z vrcholu pravého kruhu na střed a zamířil přesně do protipohybu gólmana. Škoda tak zapisuje čtvrtou výhru z únorových odehraných pěti zápasů. „Před utkáním jsme chtěli rozhodně tři body, nicméně podle průběhu zápasu to jsou určitě zlaté dva body. Dokázali jsme se zpět vrátit do utkání, minutu před koncem jsme vyrovnali a poté jsme naštěstí v prodloužení získali druhý bonusový bod,“ řekl Lukáš Kaňák.

Jak utkání hodnotí trenér Plzně? „Věděli jsme, že přijede tým, který bojuje o to, aby unikl z nepříjemných pater tabulky. Věděli jsme, že budou hrát nepříjemný, agresivní hokej a to se také potvrdilo. Šli jsme do utkání s tím, že chceme tři body, ale jsme hrozně rádi alespoň za dva body. Od druhé třetiny se nám hra nedařila, Litvínov hrál výborně. Situaci jsme si zkomplikovali dvěmi fatálními chybami na začátku třetí třetiny, kdy jsme soupeři góly darovali. Musím tým pochválit, že jsme se s tím takhle poprali a ve finále jsme za dva body hrozně rádi," řekl po konci hry Václav Baďouček.

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24