QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indiáni otočili duel s Kometou. Kantner se blýskl hattrickem

03.03.2020 19:55     03.03.2020 21:39

Hokejisté Plzně porazili v 51. extraligovém kole Kometu Brno 3:2 a vrátili se na druhé místo v tabulce. Matyáš Kantner si připisuje čistý hattrick. 

DSC01852a-Edit

Kometa otevřela díky trefě Červeného skóre už po 65 minutách hry. Ve 12. minutě už hosté odskočili o dvě branky, když se prvního extraligového gólu dočkal Střondala. Na 1:2 pak snížil domácí Kantner. Ve druhé třetině se opět Kantnerovi podařilo srovnat na 2:2 a střelecká převaha indiánů pokračovala. V 45. minutě Kantnter dokonal čistý hatrrick a  zvýšil na 3:2.

Plzeň teď má nakročeno do Ligy mistrů, kterou si vedle vítěze základní části Liberce zahraje i druhý tým konečné tabulky. Poslední extraligové kolo odehrají Západočeši na ledě třetího Třince, na který mají dvoubodový náskok.

"Nevstoupili jsme do utkání dobře. Byli jsme horší v pohybu i soubojích. Bylo to od nás vlažné. Důležité bylo snížení na 1:2 pět minut před koncem první třetiny a potom jsme se do toho trochu dostali. Ve druhé třetině jsme na to navázali. Snažili jsme se mít velký pohyb a pořád jsme věřili, že takhle těžký zápas otočíme. Kluci si za tím šli, čtyřicet minut jsme byli lepším týmem a zasloužili jsme si vyhrát. Byl to večer Matyáše Kantnera. Ukázalo se, že když člověk pracuje, přidává si v tréninku, tak je odměněn,“ okomentoval zápas trenér Plzně Ladislav Čihák.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24