Indiáni padli v prodloužení. Olomouc se ujímá vedení v sérii

22.03.2019 20:09     22.03.2019 21:06

Kohouti podruhé zaskočili favorizovanou Plzeň, když ve třetím čtvrtfinálovém duelu play off hokejové extraligy zvítězili v prodloužení 3:2. Hanáci tak vedou sérii 2:1.

Olomouc -Plzeň

Čtvrtfinálová série se za stavu 1:1 přestěhovala z Plzně do Olomouce. Kohouti vedli ve druhé třetině už o dvě branky. Indiáni stačili vyrovnat a utkání dospělo do prodloužení.  To ale nakonec, stejně jako ve druhém duelu na západě Čech, skončilo vítězstvím Olomouce.

Domácí začali lépe a už po 21 sekundách otevřel skóre Galvas a poslal tak svůj tým do vedení.

Ve druhé dvacetiminutovce se fanoušci dočkali gólu až v samotném závěru. Ve 40. minutě se prosadil Strapáč a zvýšil na 2:0. Indiáni ale dokázali rychle zareagovat, dvě sekundy před koncem si připsal kontaktní branku Němec – 2:1.

Poslední třetina se nesla opět ve znamení bojovného hokeje. Diváci viděli celou řadu neproměněných šancí. V 56. minutě vykřesal naději pro Škodovku Indrák, když srovnal na 2:2 a zápas dospěl do prodloužení. Rozhodující  gól střílel v 79. minutě Jergl. Olomouc se tak ujímá vedení v sérii 2:1.

V pořadí čtvrtý duel se hraje v Olomouci v sobotu 23. března od 17 hodin.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Dujsík, Švrček - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Nahodil, Laš - Holec, Kolouch, J. Káňa. 

Plzeň: D. Frodl - N. Jones, Moravčík, Čerešňák, Allen, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Indrák, Kracík, V. Němec - Stach, Preisinger, V. Nedorost. 

FOTO: hcplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24