QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indiáni posílení páteční výhrou tentokrát neuspěli. S Boleslaví těsně padli

12.03.2022 18:05

Po necelých čtyřiadvaceti hodinách nastoupila Plzeň proti Bruslařům. A začala lépe než v pátečním zápase, ovšem vyrovnané utkání nakonec skončilo vítězstvím pro Mladou Boleslav 3:2.

Zápas s Boleslaví_foto HC Plzeň

Skóre utkání načal svým faulem Kelemen a Plzni stačilo na potrestání prohřešku pouhých třiadvacet vteřin. Blomstrand měl dostatek prostoru na levém kruhu, jeho ránu Krošelj neudržel a dílo zkázy pro hosty dokonal na brankovišti Tomáš Mertl. Náskok svých barev mohl navýšit Bulíř, který zůstal sám před brankou soupeře, zvolil kličku do bekhendu, avšak poté nedokázal přehodit nastavený beton. Ovšem akce pokračovala, po chvilce stejný hráč pálil z pravého kruhu, Krošelj puk neudržel v lapačce a s dorážkou přispěchal opět Tomáš Mertl. Vzápětí měl dvě gólovky na čepeli Suchý. Nejprve zakončoval přečíslení dva na jednoho z pravého kruhu, o pár sekund později tečoval Graňákovo nahození od modré čáry těsně vedle pravé tyčky. Bruslaři zahrozili pouze zajímavou akcí Lintuniemiho, který naznačil na modré střelu, ale vybídl ke skórování Šťastného na levém kruhu, který ihned puk směřoval na bránu, Pavlát se bravurně přemístil.

Prostřední část načal Schleiss sám před Krošeljem, avšak po kličce do forhendu si na něj nepřišel. Následně museli indiáni na více než minutu do tří, ovšem Najman dalším nepochopitelným zkratem svůj tým o tuto výhodu brzy připravil. V plných stavech se za hattrickem hnal Mertl, z mezikruží ale minul zařízení. A tak přišlo drama. Lintuniemiho nahození od modré skončilo na betonu Pavláta, odražený kotouč si našel Jakub Kotala a zasunul jej do plzeňské svatyně. Podobně se hnal na brankovišti za vyrovnáním Kelemen po ráně Flynna, muž s maskou Škody se ovšem zaskvěl. A činil se i těsně před přestávkou, když se před něj natlačil Fořt a ještě zkoušel jeho práci dokonat Kelemen.

Prvně jmenovaný zahrozil i v úvodu poslední periody, když tečoval pobídku Ševce od modré, leč mířil těsně mimo. Lépe pálil z jízdy z pravého kruhu Dzierkals, Krošelj zakročil lapačkou. Činil se i jeho kolega na druhé straně, který musel hasit požár v podobě volného Bičevskise mezi kruhy. Západočeši odpověděli krásnou akcí v oslabení, kdy Kaňák po cik-cak kombinaci na jeden dotek zakončoval na brankovišti, leč strážce svatyně Bruslařů své barvy podržel. A tak přišlo vyrovnání, když si Jan Eberle našel u pravé tyče nepřesnou střelu Šťastného z mezikruží, která se odrazila od zadního mantinelu zpět do ohně. Brzy na to navíc skvělý obrat ze stejného místa dokonal Miloš Kelemen, jemuž předložil touš z levého kruhu Martin Ševc. Vyrovnat mohl z první po příhře z kruhu na kruh Bulíř, Krošelj zakročil lapačkou. Více toho již modrobílí nestihli, za stavu 1:1 na zápasy se tak nyní série stěhuje do Mladé Boleslavi, kde se hraje již v pondělí a poté v úterý.

 

foto: HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24