Indiáni vyrazili na soustředění. Tradičně se koná na Šumavě - FOTKY

25.05.2021 8:34

Plzeňští hokejisté začali soustředění v rámci letní přípravy, to se i letos koná v Železné Rudě na Šumavě. „Jedná se o vyvrcholení prvního bloku přípravy,“ říká kondiční trenér Jan Snopek.

IMG-9818
IMG-9818IMG-9819IMG-9751IMG-9760IMG-9762IMG-9767IMG-9772IMG-9781IMG-9755IMG-9782IMG-9803IMG-9812

Hokejisté vyrazili na první soustředění v rámci letní přípravy. Absolvovat budou celkem dvě sousředění, příprava už jede čtvrtým týdnem. „Jedná se o vyvrcholení prvního bloku přípravy, aktuálně totiž načínáme již čtvrtý týden. Co jsme dělali doteď, nyní ještě zintenzivníme. Úvodní dva dny budou hráči absolvovat vždy čtyři tréninkové jednotky. Je to hodně o vůli a odhodlání, není to nic příjemného,“ uvádí kondiční trenér Jan Snopek.

Jak se na soustředění těšil odchovanec Petr Kodýtek? „Osobně jsem se sem těšil. Je to zase něco jiného, než pořád být na jednom místě. Člověk vyrazí někam pryč, obzvlášť v této době to pomůže, nejsme stále ve stereotypu,“ říká Kodýtek.

Přípravu Jana Snopka zná dobře také David Jiříček. „Připravuji se s ním již dlouho, působil se mnou dříve totiž v mladším dorostu. Na Šumavě jsem již poněkolikáté, takže tak trochu vím, co mě čeká. Je to nepříjemné, ale dá se to zvládnout,“ uvedl David Jiříček

Na soustředění odjela i nová posila Dominik Graňák, ten se jinak připravuje individuálně. „Je to pěkně naostro. Je to pro mě zase trochu něco jiného, vestu jsem na sobě snad nikdy při běhu neměl. Ale je to pozitivní změna být takto v mladém kolektivu. Nepřemýšlím, jestli to zvládnu nebo ne, prostě musím, mladí kluci mě motivují.“

foto: www.hcplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24