QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak dopadla anketa týkající se stromů na náměstí Republiky?

17.06.2022 10:18

V půlce května se na náměstí Republiky v Plzni objevilo několik vzrostlých stromů. Lidé měli možnost v anketě uvést, zda stromy na náměstí chtějí nebo ne. V článku naleznete výsledky.

stromy na náměstí v Plzni (1)

V pátek 27. května bylo podél náměstí Republiky umístěno 12 květníků, které byly osázené letničkami, trvalkami a hlavně stromy. Jednalo se o tucet habrů obecných. Tuto akci organizoval Nadační fond Plzeň sobě a chtěl tím znázornit, jak by mohlo vypadat náměstí v centru Plzně. Ve čtvrtek 16. června převzal primátor města  Pavel Šindelář výsledky ankety. Stromy na náměstí chce 97% hlasujících.

„Anketa probíhala 20 dní, a to nejen při kontaktní kampani s občany, ale i na internetu. Zapojilo se 11 807 hlasujících, z toho 11 484 hlasovalo pro, tedy zhruba 97 procent. Necelá tři procenta lidí se vyjádřila proti,“ upřesnila Kristýna Nachtmann Švédová, která výsledky ankety za nadaci předala.

Podle primátora by trvalé umístění stromů na náměstí znamenalo větší rekonstrukci. „Trvalé řešení by vyžadovalo rekonstrukci. Proto nyní anketu bereme jako podnět k otevření tohoto tématu a k diskuzi, zda ano či ne. Chceme se bavit o tom, zda na gotické náměstí stromy patří. Já jsem jednoznačně pro,“ dodal primátor Šindelář.

 

foto Nadační fond Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24