Jedle se na plzeňském náměstí Republiky rozzáří už 29. listopadu

04.11.2020 15:10

Plzeň si letos vybrala za svůj vánoční strom jedli bělokorou, jež zatím roste na soukromém pozemku v Kařezu na Rokycansku. Strom se poprvé rozzáří tradičně první adventní neděli.

Varianta2

Jedle bude poražena, odvezena a umístěna na náměstí Republiky ve čtvrtek 12. listopadu, její zdobení začne o 11 dnů později. Strom se poprvé rozzáří tradičně první adventní neděli, tedy 29. listopadu. Kvůli nepříznivé epidemické situaci se nebude moci veřejnost tentokrát tohoto tradičního aktu zúčastnit. Pokud budou mít zájem, mohou ho sledovat on-line ze svých domovů na ZAK TV nebo Facebooku a internetových stránkách města Plzně.

Ozdobné prvky začnou na strom navěšovat 23. listopadu pracovníci Plzeňských městských dopravních podniků, kteří mají provádění výzdoby na starosti. "Převážnou část bude tvořit loni pořízená výzdoba, která bude obohacena novými zdobnými prvky s motivem sněhové vločky. Tento motiv si Plzeňané sami vybrali v anketě, která probíhala v září na městském webovém portálu a Facebooku,“ uvedl Viktor Lang ze Správy veřejného statku města Plzně.

Primátor Martin Baxa vánoční strom rozsvítí a pronese sváteční slovo společně s plzeňským biskupem Tomášem Holubem. Živý přenos je možné sledovat 29. listopadu od 17:00 hodin.

vánoční strom online

Kromě vánočního stromu ozdobí centrum města tradičně i prvky vánočního osvětlení a městem bude opět projíždět velmi oblíbená vánoční tramvaj.

Foto: Magistrát města Plzně

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24