QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jelení výběh na Kvildě se opět otevře. Nebezpečí pádu stromů ale trvá

18.01.2019 13:34

Správa národního parku Šumava od víkendu opět po několika dnech otevře jelení výbeh na Kvildě. Turisté a běžkaři by ale měli být i nadále maximálně opatrní.

Kvilda_nova zima (3)

Vydatná sněhová nadílka, kterou v minulých dnech dostala Šumava, nadělala pořádné komplikace. Správa národního parku musela přistoupit k omezení provozu některých turistických cílů. Výjimkou nebyl ani jelení výběh na Kvildě. To už se ale od tohoto víkendu změní.

"Od soboty 19.ledna bude opět přístupný jelení výběh v Návštěvnickém centru Kvilda, který byl kvůli bezpečnosti v pondělí uzavřen," potvrdil mluvčí národního parku Jan Dvořák.

Ačkoliv situace už se o něco zlepšila, ve volném terénu stále není úplně bezpečno. "Na návštěvníky ať našich návštěvnických center, tak i turisty či lyžaře, kteří hodlají vyrazit do bílé stopy, apelujeme, aby dbali zvýšené opatrnosti při svých výletech. Nebezpečí pádu stromů nebo jejich částí stále trvá," upozorňuje mluvčí správy parku.

Kvůli hrozícímu pádu stromů je stále mimo provoz také lanovka v areálu na Špičáku. Ačkoliv vedení střediska chtělo provoz od pátku obnovit, nakonec se to z bezpečnostních důvodů nepodařilo.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24