QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Juniorfest láká na hvězdy českého plátna a desítky filmů z celého světa

03.11.2021 7:22

Letos proběhne Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež Juniorfest již po čtrnácté, tentokrát v termínu od 5. do 11. listopadu. Po loňském úspěchu je letos opět přichystaná i online varianta.

foto_juniorfest

Mezinárodní filmový festival Juniorfest, který se zaměřuje na filmovou tvorbu pro děti a mládež, proběhne již po čtrnácté. Tentokrát v termínu od 5. do 11. listopadu. Festivalová města se nemění. Bude se promítat v Domažlicích, Horšovském Týně, Dobřanech, Plzni a Přešticích. Online varianta pak bude přístupná od 12. do 21. listopadu na DAFilms.cz.

„Loňský ročník jsme kvůli epidemiologické situaci museli přesunout do online prostředí, samozřejmě neradi. Nicméně ukázalo se, že všechno špatné je k něčemu dobré. Online varianta se osvědčila a letos je tak v plánu hybridní festival. Znamená to, že nějaký obsah uvedeme v rámci fyzického festivalu a jako bonus pak filmy online,” představuje letošní dramaturgii výkonný ředitel Juniorfestu Michal Šašek a dodává, že během festivalu se budou promítat jiné filmy než v online prostředí. „Máme vlastně letos dva festivaly!” doplňuje jej ředitelka festivalu Judita Soukupová.

Čtrnáctý ročník Juniorfestu bude slavnostně zahájen v pátek 5. listopadu od 18:00 v domažlickém Kině Čakan. Festival odstartuje předpremiéra norsko-českého rodinného filmu Dračí princezna. Naopak slavnostní zakončení, společně s vyhlášením vítězných snímků letošního ročníku, se odehraje v Erbovním sále Státního hradu a zámku Horšovský Týn.

Nejvyšší festivalové ocenění letos v Erbovním sále převezmou Ivana Chýlková, a to v neděli 7. listopadu od 17 hodin, následně pak ve středu 10. listopadu od 18 hodin Petr Nárožný. Během festivalu proběhnou také další akce věnované právě těmto oceněným hercům. Za přítomnosti Ivany Chýlkové bude v Dobřanech odpromítán slavný film Jezerní královna, který natočila s režisérem Václavem Vorlíčkem, a Petr Nárožný osobně uvede všem známou pohádku S čerty nejsou žerty.

Juniorfest není jenom o filmech, své místo v každoročním programu mají i doprovodné akce, o kterých se můžete více dozvědět ZDE.

Vstupné na Juniorfest zůstává 60 až 70 Kč, u online je 49 korun pro jednotlivce a 500 Kč pro třídu.

 

foto: juniorfest

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24