V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

K létu patří saláty! Zaručené recepty od foodblogerky

rajcatovy salat s bazalkou klikněte pro další foto
15. 8. 2020 9:25

Co takhle dát si salát? V létě určitě dobrá volba. My pro vás máme zaručené tipy na výborné saláty, které lehce zvládnete. Recepty pro vás připravila foodblogerka Andrea Motlíková. Dobrou chuť!

Rajčatový salát s nivou a bazalkou

Budete potřebovat: (vše podle počtu strávníků)
čerstvá rajčata
jarní cibulka
Niva
čerstvá bazalka
zakysaná smetana + majonéza (můžete vynechat)
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup: 
Rajčata nakrájejte na osminky nebo podle potřeby, jarní cibulku na jemná kolečka a bazalku posekejte, případně natrhejte na malé kousky. Vše vložte do misky. Smíchejte zakysanou smetanu s majonézou, dostatečně opepřete a podle chuti osolte. Nivu můžete buď nakrájet na kostičky a přidat k rajčatům anebo ji nahrubo nastrouhejte a vmíchejte přímo do dresinku. Bude tak mít výraznější chuť. Rajčata promíchejte s dresinkem a salát nechte vychladit v lednici.

rajcatovy salat s nivou a bazalkou

Řecký salát

Budete potřebovat:
salátová okurka
rajčata
červená nebo zelená paprika červená cibule
sýr feta
sušené oregáno
vinný ocet
olivový olej

Postup:
Zeleninu nakrájíme na kousky, cibuli na plátky. Promícháme, naservírujeme na mísu a navrch položíme sýr feta. Polijeme olivovým olejem a posypeme sušeným oregánem. Můžeme doplnit olivami. Každý si salát okyselý vinným octem dle potřeby.

řecký salát

Caesar salát s krevetami

Caesar salát je nejčastějším salátem ve většině restaurací. Ovšem ne všude chutná a vypadá stejně, přestože receptura je jen jedna. Tady je varianta s krevetami.

Budete potřebovat:
římský salát
starší bílé pečivo na krutony
parmazán
(já jsem servírovala salát s orestovanými krevetami na másle )

Na zálivku:
2 žloutky
1 KL dijonské hořčice
1/2 KL cukru
100 ml rostlinného oleje
1 KL bílého vinného octa
4 ks ančoviček
1 menší stroužek česneku
sůl a pepř

(nebo můžete samozřejmě použít hotovou majonézu, pokud se vám nechce dělat domácí, cca 2 PL a pak přidat ančovičky, česnek, ocet, sůl a pepř)


Postup:
Nejprve připravíme zálivku. V misce vymícháme metličkou nebo ručním šlehačem žloutky s cukrem, octem, solí a pepřem. Do směsi postupně pomalu za stálého míchání přiléváme olej a vymícháme do požadované konzistence majonézu. Do ní pak vmícháme najemno posekané ančovičky a utřený stroužek česneku. Odložíme do lednice.
Z bílého pečiva nakrájíme věší krutony a nasucho je opečeme na pánvi. Necháme vychladnout.
Římský salát nakrájíme na proužky, parmazán nastrouháme na hobliny a dvě třetiny přidáme k salátu. Přihodíme krutony a vše důkladně spojíme zálivkou. Všechny kousky salátu by měly být obalené zálivkou. Podáváme posypané zbytkem parmazánu, případně s orestovanými krevetami nebo proužky kuřecího prsa.

caesar salát s krevetami1

Osvěžující fenyklovo-okurkový salát

Budete potřebovat:
1 bulva fenyklu
1 salátová okurka
2PL smetany
1KL dijonské hořčice
1-2KL bílého vinného octa
čerstvý kopr
sůl, pepř 
Postup:
Fenykl očistíme, vykrojíme tvrdý košťál a nakrájíme na tenké plátky, stejně tak okurku.
Ze smetany, octa, hořčice, kopru, soli a pepře vymícháme hladkou zálivku, s kterou salát promícháme. Necháme vychladit v lednici.
Tento salát je výborný především k rybám. 

fenyklo okurkovy salat1Všechny recepty najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno. Foto a recepty: Andrea Motlíková

MH
sdílet na facebook

K létu patří saláty! Zaručené recepty od foodblogerky

Recepty
 čtení
15. 8. 2020 9:25

Co takhle dát si salát? V létě určitě dobrá volba. My pro vás máme zaručené tipy na výborné saláty, které lehce zvládnete. Recepty pro vás připravila foodblogerka Andrea Motlíková. Dobrou chuť!

Zavařujeme! Přinášíme zaručené recepty od foodblogerky Andrey Motlíkové

Recepty
 čtení
26. 7. 2020 15:26

Letní sezona je v plném proudu a možná máte velkou úrodu a už nevíte, co s ní. Máme pro vás spousty rad. Ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny pro vás připravila foodblogerka Andrea Motlíková.

  QAP téma   Tipy do Bavorska

S dětmi do Bavorska. Prázdninová zábava jen kousek za hranicemi

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Pavel Trampota - PT Servis

Sportovní výživa a doplňky, vše pro fitness a další sporty

  Svět krásy a zdraví tianDe

Zdraví a krása z Altaje

  Květiny u Jany a Lukáše s.r.o.

Velký výběr květin, svatební a smuteční vazby, dekorace, dárkové zboží