Kam k vodě na Plzeňsku? Koupaliště zahajují sezónu

05.06.2021 9:21

Vnitřní bazény byly delší dobu uzavřeny z důvodu vládních nařízení, nyní už je ale vše jinak. Navštívit již můžete bazény i venkovní koupaliště. V okolí máte z čeho vybírat.

kotynka

Venkovních koupališť je na Plzeňsku celá řada. Vyrazit můžete do Nezvěstic, Plas, Kralovic. Mezi známější koupaliště patří Kotynka v Dobřanech, jezírko ve Škodalandu, biotop v Blovicích, Lobezské jezírko, koupaliště v Rokycanech či Tlučné, koupaliště v Nýřanech nebo rašelinové koupliště v Líních. Využít můžete také venkovní bazén na Slovanech.

Nezvěstice

Napouštění bazénů bude teprve probíhat.

Plasy

Přírodní koupaliště v centru Plas u rybníka. O čistotu vody se starají vysázené mokřadní rostliny, které ji filtrují. V jezírku jsou i mola a altánek. Koupaliště je neoplocené a přístupné všem zdarma. Součástí areálu je i dětské hřiště.

Kralovice

K vybavení areálu patří bazén o velikosti 17 x 25 m (hl. 1,00 až 1,40 m) s toboganem, vodním chrličem a vodním hřibem, dětské brouzdaliště se skluzavkou, převlékárny, sprchy, WC, stánek s občerstvením, stojany na kola, bezplatné wifi připojení; v těsné blízkosti je hřiště na plážový volejbal (pro návštěvníky koupaliště vstup i zapůjčení míče zdarma) a 500 m dlouhá in-line dráha. Vstupné: 50 Kč/den dospělá osoba, 30 Kč/den děti do 15-ti let (děti do 6-ti let vstup zdarma); návštěvník obdrží na ruku voděodolnou pásku a může v daný den areál opustit a zase se do něj vrátit.

Kotynka v Dobřanech

Přírodní koupací biotop Kotynka najdete v Ústavní ulici v Dobřanech. Nachází se v klidové zóně mezi rybníky Horní a Dolní Kotynka. Součástí je také dětské brouzdaliště, které má barevný protiskluzový povrch. Pro děti je také k dispozici dětské hřiště. Areál je otevřen od 10 hodin do 21 hodin. Děti do šesti let mají vstup zdarma, děti do 15 let zaplatí vstupné 50 Kč, dospělá osoba 100 korun.

Škodaland

Jezírko je vhodné pro alergiky i malé děti. V blízkosti jezírka jsou samostatné šatny.

Blovice

Přírodní koupací biotop se nachází při cestě z Luční ulice do chatové oblasti Kamensko. Letošní sezónu zahajuje v pátek 11. června.

Cena vstupného se pro rok 2021 nemění: celodenní vstupné od 15 let činí 50,-Kč, od 6 do 14,9 let 30,-Kč, děti do 5,9 roku zdarma.

Lobezské jezírko

V areálu Lobezského parku se nabízejí hned dvě jezírka, přičemž první z nich je větší, přizpůsobené k plavání, to druhé je pak určeno pro děti jako menší brouzdaliště. Kolem obou jsou pak písčité pláže. V těsné blískosti je velké množství herních prvků pro děti, k dispozici je také menší občerstvení.

Rokycany

Sezóna koupaliště ještě nebyla zahájena.

Tlučná

Pro nejmladší je tu dětské brouzdaliště se skluzavkou a dětské hřiště. Pro starší tu jsou travnaté plochy obklopující 50ti metrový bazén, chemicky ošetřovaný a splňující normy pro venkovní bazény a koupaliště, nebo hřiště na beach volejbal. Dále je zde restaurační zařízení s teplou i studenou kuchyní. Provoz koupaliště ale ještě nebyl tuto sezónu zahájen.

Nýřany

Sezóna již byla otevřena. K Dispozici je návštěvníkům plavecká bazén, dětský bazén a tobogán. Využít můžete také víceúčelové hřiště 52 x 26 m (hokejbal, nohejbal, streebal), které v zimě slouží jako přírodní kluziště, hřiště na beachvolejbal, stoly pro ping – pong a dětské hřiště.

Líně

Přírodní koupaliště je velké 70m x 50m a součástí je i dětské brouzdaliště, které je oddělené od zbytku vodní plochy. Zahrát si zde můžete i kuželky, volejbal nebo basketbal. K dispozici jsou také toalety a občerstvení. A pokud se na koupaliště v Líních vypravíte autem, můžete využít velké parkoviště, které je navíc zdarma. Voda se na první pohled nemusí zdát čistá, ale podle místních je léčivá!

Informace budeme průběžně aktualizovat.

Foto: ilustrační (biotop Kotynka v Dobřanech)

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24