Kam vyrazit o víkendu? Čtěte víkendové tipy...

18.12.2020 11:09

Akce jsou sice zrušeny, i tak pro vás ale máme několik víkendových tipů. Vyrazit můžete na betlémy, na trhy, na procházku do přírody nebo lyžovat. Tady je naše inspirace...

Betlém Příchovice foto QAP_Milan Janoch (57)

Na plzeňskou radnici - betlém a Ježíškova pošta

V mázhausu plzeňské radnice úřaduje Ježíškova pošta, denně od 10:00 do 16:00 hodin až do 22. prosince! Vánoční pošťačka tady rozdává speciální ježíškovská razítka a prodává i vánoční pohledy. Kromě vánoční pošty v mázhausu najdete i Velký plzeňský betlém. Ten každoročně zdobí v době adventu mázhaus a vy ho můžete rozšířit o vlastní figurku. Dnes jich je tu vystaveno už na osm stovek. Psali jsme zde.

DSC_1649_00001

Adventní trhy v centru Plzně

Na náměstí Republiky probíhají tradiční Adventní trhy. Září tu 15metrová jedle zdobená novými prvky s motivem sněhové vločky, vánočně ozdobeny jsou i ulice kolem centra města. Přímo na náměstí jsou stánky, dětský kolotoč a dřevěný betlém.

Betlem 11

Betlém v Příchovicích

V Příchovicích na jižním Plzeňsku vystavuje betlém na své zahradě malířka a řezbářka Jiřina Andrlíková. Ta ho má každoročně venku u svého domku. Betlém sem láká v době adventu a vánočních svátků lidi ze širokého okolí. Kompletní fotogalerii najdete v našem článku.

Betlém Příchovice foto QAP_Milan Janoch (50)

Do přírody - na procházku kolem rozhledny Bolfánek

V Plzeňském kraji najdete spoustu zajímavých míst. Také u Chudenic na Klatovsku je co objevovat. Je zde unikátní Americká zahrada se stromem, který patří k nejstarším v Evropě, rozhledna Bolfánek. Projít se tu můžete po naučné stezce Žďár.

Pohodová naučná stezka na Chudenicku se dá absolvovat v každém ročním období i s menšími dětmi. Její délka je zhruba 5 kilometrů, vede lesoparkem po upravených cestách.

Celý výlet i s fotkami najdete v naší rubrice cestování.

CG0A0352

Pohodová procházka kolem šumavské Vydry

Řeka Vydra s obřími balvany patří rozhodně k nejatraktivnějším šumavským místům. Výlet je nenáročný, můžete ho abslovovat s dětmi nebo kočárkem. Podél Vydry v národním parku Šumava vede naučná stezka Povydří, měří 7,5 kilometrů a vede po červené turistické značce z Antýglu do Čeňkovy pily. I v tomto ročním období se vám bude líbit. Popis výletu a fotografie najdete zde.

CG0A1836

Na Šumavu za vlky nebo rysy

Vyrazit můžete na Šumavu za rysy, jeleny a vlky. Na Šumavě jsou otevřená návštěvnická centra NP Šumava v Srní a na Kvildě.

NC Srni vlci_foto QAP_cz (18)

Na lyže...

Od pátku 18. prosince je v provozu lyžařský areál Špičák. Funguje lanová dráha, půjčovna, lyžařská škola a gastroprovozy v režimu výdejních okének. Více najdete zde.

Sněžení 18.1.18,

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24