QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kdo je viníkem nehody u Chotíkova? Zřejmě muž pod vlivem drog bez řidičáku

22.05.2020 7:11

Muž, který nehodu s největší pravděpodobností zavinil, navíc z místa utekl. Svědkové čtvrteční nehody na hlavním tahu Plzeň - Karlovy Vary by se měli přihlásit na policii.

1

Mezi Chotíkovem a Novou Hospodou došlo ve čtvrtek 21. května před devátou hodinou ráno k čelnímu střetu dvou osobních aut. Vůz Peugeot řízený pravděpodobně 38letým mužem dostal smyk a přejel do protisměru, zde se srazil se Škodou Octavií, ve které cestovaly dvě ženy ve věku 47 a 29 let také teprve šestiletý chlapec. Podle prvních informací byli na místě tři zranění, nakonec podle záchranářů nikdo nepotřeboval ošetření. Více o nehodě jsme psali zde.

Muž, který podle policie s největší pravděpodobností seděl za volantem Peugeotu, ale tvrdí, že neřídil. Se spolujezdkyní ve věku 21 let hned po bouračce z míta utekli. Policisté je našli poblíž zhruba čtvrt hodiny po nehodě.

"Dle všeho za volantem seděl řidič ročník 1982, který však řízení v tuhle chvíli popírá. Policisté zjistili, že muž má zadržený řidičský průkaz a vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Test na přítomnost alkoholu byl negativní, test na přítomnost omamných a psychotropních látek pozitivní na amfetamin,“ upřesnila policejní mluvčí Ivana Jelínková.

"Žádáme svědky dopravní nehody, kteří by měli k dispozici záznam z palubní kamery, kde by byl vidět řidič Peugeotu, nebo by svědectvím mohli potvrdit, kdo vůz řídil, aby se obrátili na Policii České republiky,“ dodává policejní mluvčí.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24