Klatovská nemocnice zakázala návštěvy, omezení jsou i v Plzni

18.09.2020 17:02

Klatovská nemocnice je nucena z epidemiologických důvodů zakázat návštěvy, k zákazu návštěv na některých klinikách přistoupila i fakulní nemocnice v Plzni. Návštěvy nesmí ani do nemocnice v Horažďovicích.

klatovská nemocncie

Z epidemiologických důvodů vyhlašuje Klatovská nemocnice stejně jako desítky dalších nemocnic v celé zemi zákaz návštěv. Omezení má okamžitou platnost, tedy od 18. září, je plošné a platí do odvolání. 

"Vzhledem ke zhoršující se epidemiologické situaci, která je patrá i v klatovském okrese, bylo nutné přistoupit k tomuto nepopulárnímu opatření okamžitě. Mrzí nás to. Chápeme, že mnozí lidé plánují návštěvy svých blízkých dopředu a hlavně na víkend, ale situace nesnese odkladu. Opatřením se snažíme chránit naše pacienty, proto věříme, že každý rozumný člověk toto opatření pochopí," říká mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

Zákaz návštěv platí i nadále také v Nemocnici Horažďovice. 

Návštěvy reguluje i Fakultní nemocnice Plzeň.

"Z důvodu současné epidemiologické situace jsou návštěvy ve FN Plzeň zakázané na Kardiologické klinice, Neurologické klinice, Urologické klinice, Klinice infekčních nemocí a cestovní medicíny, na Klinice pneumologie a ftizeologie, Interním oddělení, LDN, Pobytové sociální péči a na Geriatrickém oddělení. Zároveň žádáme klienty a pacienty, kteří vyhledávají služby a péči Urologické kliniky, aby v následujících dnech toto pracoviště vyhledávali pouze v akutních případech. V případě potřeby kontaktujte Urologickou kliniku na tel. čísle 377 402 641. Na ostatních odděleních či klinikách jsou návštěvy regulované dle uvážení vedení příslušného pracoviště, s přihlédnutím ke spektru hospitalizovaných pacientů. Koordinátorem návštěv zůstává i nadále ošetřující lékař a staniční sestra příslušné lůžkové stanice," informuje vedení FN Plzeň.

Kompletní informace získáte zde na stránkách FN Plzeň.

foto: FCB Klatovská nemocnice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24