Komu patří lebka a část kostry? Policie stále neobjasnila případ z roku 2014

06.05.2021 14:00

Již sedm let se rokycanští kriminalisté zabývají případem nálezu lidské lebky a kosterních pozůstatků. Stále však netuší komu části lidského těla patří. Mají pouze přibližnou podobu muže.

QAP - úvodní fotka
ViewImage-1-233x300ViewImage-242x300ViewImage-2QAP - úvodní fotka

Rokycanští kriminalisté od roku 2014 šetří případ nálezu lidské lebky a kosterních pozůstatků, které byly nalezeny postupně v lesním prostoru u Kladrub na Rokycansku.

Jako první byla v květnu roku 2014 nalezena část lebky a při pátrací akci pak následně i kosterní ostatky. O pět let později byla ve stejném k. o. nalezena spodní část čelisti. "Zkoumáním bylo zjištěno, že se jedná o pozůstatky, které patří totožné osobě. Po posledním nálezu byla provedena exhumace lebky a byla vyžádána spolupráce s Kriminalistickým ústavem Praha k projekci předložené lidské lebky. Na základě toho byl vyhotoven znalecký posudek, kde je v podobě kresby vytvořena rekonstrukce přibližné podoby muže dosud neznámé totožnosti," informuje policejní mluvčí Hana Kroftová.

Vytvořená rekonstrukce obličeje je přibližnou podobou, která by měla skutečnému stavu odpovídat především umístěním a vzájemnou proporcí obličejových prvků. Provedená rekonstrukce odpovídá padesátiletému jedinci.

"Ze znaleckých posudků vyplývá, že by se mělo jednat o muže tělesné výšky okolo 177 cm, větší hmotnosti. Z popisu chrupu dolní čelisti bylo zjištěno, že je 7 vpravo i vlevo je tvořena korunkou ze žlutého kovu, která je vsazena mezi 6 a 8, kdy  8 tvoří celoplášťová korunka ze žlutého kovu. Přesná doba od smrti muže do okamžiku nálezu je kratší než 20 let, ale blíže to nelze určit," uvedla tisková mluvčí policie Hana Kroftová.

 

Na místě nálezu kosterních pozůstatků byly zajištěny následující věci:

  • šusťáková bunda zn. Napapirji, výrobce Kingfield, velikost 50, modré barvy, horní část zad šedé barvy
  • pánské boxerky zn. EsPacE, šedé barvy s červenými proužky
  • pánské koženkové pantofle zn. Björndal, se 3 přezkami, hnědé barvy, vel. asi 44
  • pánské brýle tyrkysové barvy s označením D.D.Hamilton na levé nožičce a číselnou řadou 01-60410-01 51 22 140 na pravé nožičce, přičemž čísla 51 22 140 označují šířku očnice, šířku nosníku - délku stranice
  • červený vysouvací odlamovací nůž

Policie žádá občany o pomoc při zjišťování totožnosti osoby. "Žádáme občany, kteří by muže na fotografii poznali nebo mohli jakoukoli informací přispět k zjištění jeho totožnosti, aby kontaktovali bezplatnou linku tísňového volání 158 nebo se přímo obrátili na kriminalisty Územního odboru Rokycany na tel. č. 974 335 903," říká mluvčí policie Hana Kroftová.

 

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24