QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Koncerty, indiánský den i pohádková stezka. Na Tachovsku se nudit nebudete

21.05.2019 9:54

Tachovsko v nadcházejících dnech nabídne celou řadu akcí. Vyrazit můžete na koncerty, na výstavy, ale připravený je také indiánský den nebo výprava za pokladem! Podívejte se na tipy!

svojsin-8644

Sám s oceánem

Tachov - Cestovatelská přednáška s Tomášem Kůdelou, který se vydal na oceán. Co vše ho cestou potkalo? Přijďte si poslechnout poutavé vyprávění o plavbě, vyčerpání, ztrátě autopilota, ale i objevení sebe sama. Přednáška se bude konat v sále MěKS na tachovském náměstí dne 23. května od 18 hodin.

Den pro sebe

Tachov - Komunitní centrum Tachov - KAT pořádá akci pod názvem Den pro sebe. Akce je pro lidi, kteří pečují dlouhodobě o seniory, zdravotně či mentálně postižené a příbuzné. Odpočinkové odpoledne 24. května začíná od 15 hodin, hlavní program potom v 17 hodin. V programu jsou rukodělné dílny, muzikohraní a různé konzultace. Nebude chybět ani občerstvení.

Oslava 120 let školy

Stříbro - Střední odborná škola chystá na pátek 24. května velké oslavy. Budova školy je totiž ve městě 120 let a celých 60 let je v ní škola zaměřující se na zemědělství. Škola zve všechny zájemce, bývalé žáky i učitele na páteční akci, kdy v 16 hodin se otevřou dveře budovy k prohlídce a od 17 hodin začíná program. V zahradě za budovou budou navíc stany s posezením, stánkový prodej, hudební vystoupení, fotokoutek. Závěrem dne bude ohňostroj.

Vernisáž výstavy Věrnou stráž vlasti máš

Stříbro - Stříbrské muzeum zve na slavnostní vernisáž výstavy Věrnou stráž vlasti máš, která se uskuteční v pátek 24. května od 17 hodin.

Borský zámek zve na výstavu

Bor - Zajímavou výstavu zahájí na borském zámku 24. května od 18 hodin. Vystavovat bude stříbrská Hana Štollová, která zapůjčila část své sbírky českého parfémového a bižuterního skla a Jan Rybecký, který přivezl olejmalby, pastely a akvarely, které zachycují okolí obce Malovice na Tachovsku. Výstava skončí 30. června.

Za pokladem jízdárny

Tachov - Ze zimního stadiónu v Tachově odstartuje výprava za pokladem dne 25. května ve 12.30 hodin. Trasa povede parkem k jízdárně do Světců. Podél trasy potkáte pohádkové bytosti, pro děti jsou nachystané soutěže a v cíli bude skákací hrad i občerstvení. 

Indiánský den v Cebivi

Cebiv - Dámský klub Cebiv zve na Indiánský den. Ten se bude konat 25. května od 17 hodin v prostoru za KD v Cebivi. Akci dotuje program Haranti z Mikroregionu Konstantinskolázeňska. V programu návštěvníci uvidí indiánská tee pee, indiánské tance a současně budou i různé soutěže. Vše vyvrcholí pudinkovou válkou o totem. Doporučený ochranný oděv jako pláštěnky, brýle a podobně.

Úhlavanka na náměstí

Stříbro - Dechová hudba Úhlavanka zavítá v rámci promenádních koncertů na stříbrské náměstí v neděli 26. května. Začátek akce je v 15 hodin před stříbrskou radnicí.

Májový koncert

Stříbro - Májový koncert je plánován do Rajského dvora stříbrského muzea dne 26. května od 16 hodin. Vystoupí  pěvecký sbor Cantus, soubor Cavalla, pěvecký sbor MŠ Notičky a kapela Rudy boys.

V muzeu vystavují panenky

Černošín - Černošínské muzeum zve na výstavu starých panenek ze soukromé sbírky plzeňské sběratelky Boženy Rambalové. Nejstarší panenka je z roku 1925 a jde o chlapce v sokolském kroji. Zajímavostí jsou i panenky z Tachovska z celuloidu. Výstava je otevřena denně od 10 do 16 hodin až do 15. června.

V plánské galerii vystavuje Pavel Dušek

Planá - Galerie ve věži v Plané na Tachovsku hostí práce Pavla Duška, malíři z ateliéru Michaela Rittsteina. Jeho obrazy zachycují vizualizace počítačových her počátku třetího tisíciletí. Galerie je otevřená od úterý do neděle od 14 do 17 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24