QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Koncerty, výstavy i akce pro děti! Na Tachovsku se nudit nebudete

10.06.2019 10:59

Tachovsko nabídne v průběhu nadcházejících dnů celou řadu akcí. Vyrazit můžete na nejrůznější výstavy, chystají se koncerty a chybět nebudou ani akce pro děti. Přinášíme tipy!

svojsin-8644

Dílničky pro děti

Bor – Borská knihovna zve na rukodělné vyrábění pro děti. Děti si zkusí vyrobit přívěsek na klíče. S sebou by měly přinést 30 korun na materiál a nůžky. Začínáme v úterý 11. června od 13.30 hodin.

V Bezdružicích je závěrečný koncert

Bezdružice – Závěrečný koncert ZUŠ Bezdružice se bude konat v prostoru umělecké školy v úterý 11. června od 16.30 hodin.

Muzejní akademie - 30 let od sametu

Tachov – Muzeum Českého lesa v Tachově připravuje další cyklus Muzejní akademie pod názvem 30 let od „sametu“.  Akce přiblíží dobu na Tachovsku v letech 1945–1989, tentokrát konkrétně  rok 1968 na Tachovsku. Přednášet bude Jan Edl,  vedoucí Státního okresního archivu Tachov. Návštěvníci jsou zváni do muzea v úterý 11. června od 17.30 hodin.

Křeslo pro hosta v Tachově

Tachov –  Komunitní centrum KAT Tachov připravuje pro zájemce diskuzní večer. Do Křesla pro hosta usedne československá karikaturistka a výtvarnice Olga Pazerini. Vítáni jste v úterý 11. června od 18 hodin.

Půjdou parkem za pohádkou

Bor – Pohádková cesta zámeckým parkem čeká na děti v zámeckém parku v Boru ve čtvrtek 13. června od 15 hodin. Na trase parkem čekají na děti různé hry a úkoly, když vše splní, najdou poklad. . Začátek i konec pohádkové cesty bude na zámeckém parketu.

Večer absolventů s tancem

Planá –  Absolventi I. cyklu vzdělávání TO ZUŠ Tachov a jejich hosté vystoupí v plánském Kiněnekině ve čtvrtek 13. června od 18 hodin. Absolventi se představí jako interpreti a zároveň také jako tvůrci svých autorských choreografií. Mezi hosty budou  TO ZUŠ Františka Stupky Sušice, ZŠ a ZUŠ Karlovy Vary.

Taneční večer pod širým nebem v Černošíně

Černošín - Město Černošín zve na Taneční večer na náměstí pod kostelem sv Jiří v pátek 14. června od 17 hodin. Akce se koná za podpory TJ Sokol Černošín a hlavními aktéry je skupina 11 Stars pod vedením Veroniky Merglové.

Večer v muzejní zahradě

Tachov – V zahradě Muzea Českého lesa se v pátek 14. června v 18 hodin můžete sejít s přáteli a užít si pohodového večera. Moderátor Pavel Řepa má připraveny otázky pro hlavní aktéry literární čajovny z klubu Sedmdesátka.  Hostem bude podnikatel, překladatel a příležitostný spisovatel Rudolf Tomšů. V programu je vždy zařazena i hudební složka.

Mažoretky ve Mži

Tachov – Večer plný prezentace mažoretek se bude konat ve Společenském sálu Mže v Tachově v pátek 14. června, od 19 hodin.

Rybářské závody na zaječí

Bezdružice – Rybářské závody chystají pořadatelé na rybníce Zaječí v sobotu 15. června od 8 hodin. Soutěž je pro pro mládež a dospělé. Start závodu je v 8 hodin, ukončení ve 12 hodin. O půl hodiny později následuje vyhlášení výsledků. Připravené jsou hodnotné ceny, občerstvení je zajištěno. Startovné u dospělých činí 200 Kč, u dětí 100 Kč. Nutná rezervace předem.

Závěrečný koncert žáků ZUŠ Stříbro

Stříbro - V aule stříbrského gymnázia se bude v pondělí 17. června konat Závěrečný koncert ZUŠ Stříbro. Zahájení koncertu bude v 18 hodin.

Pouť v Cebivi

Cebiv – Petropavlovská pouť se koná v Cebivi v prostoru u kulturního domu v sobotu 22. června. Po celý den budou pouťové atrakce i možnost občerstvení. V 9 hodin začíná fotbalový turnaj Memoriál Vladimíra Miloty. Ve 20 hodin začne v kulturním domě taneční zábava na které zahraje kapela Classic Band Vladimíra Neckáře.

Obrazy a parfémové sklo na borském zámku

Bor - Na výstavu dvou autorů zve galerie v borském zámku. Tam návštěvníci uvidí staré parfémové a bižuterní sklo od stříbrské sběratelky Hany Štollové a obrazy z Malovic a okolí od malíře Jana Rybeckého ze Stříbra.

V muzeu vystavují panenky

Černošín - Černošínské muzeum zve na výstavu starých panenek ze soukromé sbírky plzeňské sběratelky Boženy Rambalové. Nejstarší panenka je z roku 1925 a jde o chlapce v sokolském kroji. Zajímavostí jsou i panenky z Tachovska z celuloidu. Výstava je otevřena denně od 10 do 16 hodin až do 15. června.

V plánské galerii vystavuje Pavel Dušek

Planá - Galerie ve věži v Plané na Tachovsku hostí práce Pavla Duška, malíři z ateliéru Michaela Rittsteina. Jeho obrazy zachycují vizualizace počítačových her počátku třetího tisíciletí. Galerie je otevřená od úterý do neděle od 14 do 17 hodin do poloviny června.

Tachovská jízdárna zve na druhý koncert sezóny

Tachov – Druhý koncert hudebního festivalu Dveře jízdárny dokořán 2019 se bude konat v neděli 23. června od 15 hodin. Vystoupí  Crystal Monee Hall, zpěvačka – newyorská královna soulu & gospelu, skladatelka, instrumentalistka i herečka, je jedním z nejpozoruhodnějších vokálních talentů, který se v posledních letech objevil na americké scéně. Doprovodem budou Marek Novotný – piano, Petr Tichý – baskytara a Tomáš Vokurka – bicí.

Přátelský koncert českých a německých žáků v Rozvadově

Rozvadov – SERANDE. Koncert spojeného orchestru Musikschule Waidhaus a Zlatíček ze Stříbra ZUŠ Stříbro. Dirigovat žáky budou Hermann Mack a František Kratochvíl. Akce proběhne v kostele sv. Václava v Rozvadově ve středu 26. června, od 19 hodin.

Promenádní koncert ve Stříbře

Stříbro – Základní umělecká škola Stříbro pořádá před muzeem v pořadí už 45. Promenádní koncert. Vystoupí Chodovarka z Chodové Plané s kapelnicí Věrou Kestřánkovou. Posluchači jsou zváni v neděli 30. června od 15 hodin.

V Tachově vyhlásili soutěž o nejvtipnější fotku

Tachov – Soutěž o nejvtipnější fotku s knihou z dovolené a prázdnin. Soutěž pro děti i dospělé a fotografie můžete odevzdávat v knihovně od 1. června do 14. září. Výsledky budou zveřejněné 23. září.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24