QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Konec léta přinese chovatelskou výstavu i tradiční dožínky

19.09.2019 21:38

Během nadcházející soboty představí chovatelé svá zvířata na největší výstavě v Radnicích na Rokycansku. O den poději připomenou dožínky v Chrástu u Plzně hudebníka Pavla Kielbergera.

161400-636097416107232045-970x545-vcenterhcenter

Na 140 králíků, stejný počet holubů a 110 kusů drůbeže bude k vidění na první okresní a již čtvrté místní výstavě drobného a exotického zvířectva v nově budovaném areálu místního spolku chovatelů v Radnicích na Rokycansku.

Výstava se uskuteční v sobotu 21. září od 8 do 16 hodin. Areál chovatelů se nachází v Plzeňské ulici č. p. 653 naproti Muzeu Josefa Hyláka v Radnicích.

"K vidění budou kromě králíků, drůbeže, exotického ptactva také holubi včetně letošních mláďat (výletků) Českého staváka z celého Západočeského klubu. Počtem vystavovaných zvířat se jedná o největší naši výstavu v Radnicích, například loni jsme měli okolo 280 zvířat na výstavě, letos počet přesáhne 400 zvířat,“ zvou místní chovatelé na sobotní výstavu. Ta bude zakončena slavnostním vyhlášením nejlepších chovatelů v jednotlivých kategoriích.

Vystavovaná zvířata pocházejí od chovatelů z celého Plzeňského kraje, částečně i ze Středočeského kraje. V Radnicích se koná v letošním roce již čtvrtá místní výstava zvířat chovatelů a poprvé Radnice hostí okresní výstavu.

Vstupné činí 30 korun, děti mají vstup zdarma. Připravena je tombola a v areálu výstavy bude možné zakoupit občerstvení.

V neděli 22. září odpoledne proběhnou na farské zahradě v Chrástu tradiční Dožínky. Letos při nich lidé také vzpomenou na místního občana a známého hudebníka Pavla Kielbergera.

Slavnost na sklonku léta zahájí krátká bohoslužba pod širým nebem s poděkováním za letošní úrodu. Na ni naváže hudební program, v němž kromě Dua Pachnerovi vystoupí skupina Futrál se zvláštním hostem Milanem Benediktem Karpíškem. "Nejmenší účastníci si budou moci užít interaktivní dožínkovou pohádku. Chybět nebude také speciální pivo, pochoutky z grilu, káva a čaj z Café Herajtovna, nabídka domácích pochutin nebo sdílení semínek," říká Karel Šimr, farář Farního sboru Českobratrské církve evangelické v Chrástu u Plzně.

Vstup je volný. Program začíná ve 14,30 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24