QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kremace zvířat: Ozdobné urničky nebo diamant z popela

03.03.2021 9:23     21.03.2021 16:00

Každý milovník zvířat se obává dne, kdy ho jeho čtyřnohý parťák navždy opustí. Jak takovou situaci řešit? Využít můžete služeb, které nabízí pohřební služba pro zvířátka Kremace zvířat Plzeň.

Kancelář
KZ3chladící boxAuto pro převoz zvířátekKancelářKZ1KZ5KZ6Pohřební služba je dostupná nonstopKZ8KZ2KZ4KZ7

V životě každého páníčka jednou nastane období, kdy zvířátko, které ho provázelo po dlouhá léta životem, navždy opustí tento svět. „Je to velmi smutné období a člověk si říká, jak celou situaci vyřeší. Nechat zvířátko u veterináře většina majitelů nechce. Další lidé nemají možnost zvířátko pohřbít na zahradě,“ uvedla Václava Iordachescu, krajský zástupce zmíněné pohřební služby.

Pomoci Vám ale umí specializované firmy, které se o důstojný odchod a pohřbení vašeho zvířete postarají. „Naše pohřební služba Kremace zvířat Plzeň sídlí v Plzni na Slovanech v Koterovské ulici. Nachází se zde kancelář s chladícím boxem, k dispozici máme také auto pro převoz zvířátek,“ dodává paní Iordachescu.

Auto pro převoz zvířátek

Velkou výhodou je, že služba funguje nonstop a pro celé západní Čechy. V případě potřeby stačí zavolat na linku 733 120 990. „Mezi nabízené služby patří uspání zvířátka v domácím prostředí, individuální kremace, možnost rozloučení se se zvířetem v obřadní síni mateřského krematoria a také široká nabídka produktů jako urny, šperky na popel zvířátka a další,“ vyjmenovala některé služby paní Václava.

Kremace zvířat Plzeň nabízí možnost nechat si zhotovit otisky tlapek na památku za pomoci samotvrdnoucí hmoty, šperky a ozdoby s popelem zvířátka nebo dokonce možnost vytvoření diamantu z popela či srsti zvířátka ve švýcarské laboratoři.

Zvířecí kremace je velmi podobná té lidské. Kremace zvířat Plzeň navíc všem garantuje, že nikdy nedojde k záměně zvířátka a jeho popelu. „Při kremaci dojde ke zpopelnění ostatků zvířátka a páníčkové poté dostanou popel ve vybrané urně, či část popela zatavenou do skla nebo vsypanou do smutečního šperku. Samotná kremace probíhá v Praze 9 Běchovicích. Garantujeme, že vždy dostanete popel svého zvířátka a nikdy nedojde k záměně. Při příjmu totiž dostane každé zvířátko unikátní kód, který je vyražen i na kremačním kameni. Tento kámen pak putuje se zvířátkem i do kremační pece a je u popela při jeho chladnutí. Lze tak snadno popel identifikovat a nikdy nedojde k jeho záměně. Kremační kámen poté skončí s popelem ve vybrané urně,“ vysvětlila krajská zástupkyně.

KZ8

Nejčastěji lidé využívají služeb krematoria, pokud se chtějí rozloučit s pejskem, kočičkou nebo králíkem. Pracovníci už ale také přijali lišku, agamu, myšku, papouška, servala nebo želvu. „Každá kremace se navíc nahrává na kameru a záznam ze začátku kremace Vám zdarma rádi zašleme na Váš email, pokud si tak přejete. Na záznamu je vidět, že se jedná o Vaše zvířátko a že bylo v kremační peci samo,“ doplnila paní Iordachescu.

Více informací se dozvíte na webových stránkách Kremace zvířat Plzeň.

Foto: Kremace zvířat Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24