QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kriminálka řeší několik zásilek drog ze zahraničí! Zájemci je objednávají na internetu

08.11.2019 9:01

Plzeňští kriminalisté řeší případy zásilek drog ze zahraničí. Drogy si zájemci objednali na internetu na specializovaných stránkách. Zásilky plné drog odhalili celníci.

8

Zásilky drog z Nizozemska odhalili čeští a němečtí celníci. Balíčky byly adresované do Plzně. V rámci mezinárodní justiční spolupráce pak plzeňští kriminalisté adresáty obvinili z trestného činu. 

"Plzeňští kriminalisté se v poslední době zabývají celkem 4 případy zachycení poštovních zásilek s obsahem psychotropních a omamných látek, které byly ve třech případech odhaleny a zajištěny německými celníky v SRN a v jenom případě došlo k odhalení a zajištění již na území České republiky českými celníky. Nelegální obchod s psychotropními a omamnými látkami postupně policisté zatrhli několika osobám, které si prostřednictvým internetové sítě na specializovaných stránkách objednaly a zaplatily dodání poštovní zásilky, které měly obsahovat psychotropní a omamné látky," říká mluvčí policie Veronika Hokrová. Jednalo se o extázi a psychotropní látku 3-MMC. Tyto zásilky byly z Nizozemí přepravovány nákladní silniční dopravou do České republiky.

Podobné objednávky mohou zájemce vyjít hodně draho. Policie už dva muže obvinila. "Plzeňští kriminalisté v průběhu měsíce září 2019 obvinili 39letého muže z Plzně ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu. Trestnímu stíhání neunikl ani 42letý cizinec trvale žijící v Plzni, který od druhé poloviny měsíce října 2019 čelí obvinění se spáchání pokračujícího přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu. Ten se pokusil o stejný modus operandi celkem 3 krát, protože se svého balíčku ani v jednom případě nedočkal. Oba muži jsou vyšetřováni na svobodě. V případě prokázání viny jim v pravomocném rozhodnutí může hrozit až pětiletý trest odnětí svobody," dodává policejní mluvčí.

S dohrou v podobě policejního vyšetřování by měli počítat i ti, kteří by si chtěli podobným způsobem obstarat například anabolika. Ty se objednávají zejména z USA. Ačkoliv v USA nejsou tyto látky zakázané a jsou na internetu běžně dostupné, jejich dovoz a držení jsou v České republice zakázány.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24