QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kruté mrazy zatím nedorazí! Závěr listopadu bude teplotně průměrný

17.11.2019 8:11

Žádný brzký nástup krutých mrazů nás zatím nečeká. Podle nové měsíční předpovědi do poloviny prosince můžeme zatím počítat spíš s průměrnými až nadprůměrnými teplotami.

FOTO_QAP_CZ (5)

Závěr listopadu bude ve znamení spíš průměrných nebo nadprůměrných teplot. Žádné kruté mrazy nás rozhodně nečekají. Podle nové měsíční předpovědi se teploty v dalších dvou týdnech udrží kolem 10 stupňů, pak se začne ochlazovat.

"Předpokládáme, že období od 18. listopadu do 15. prosince 2019 bude teplotně nadprůměrné až průměrné. První dva týdny budou teplotně nadprůměrné. V prvním týdnu se minimální noční teploty budou pohybovat většinou kolem 4 °C, při zmenšené oblačnosti a slabém větru ojediněle kolem 0 °C. Maximální denní teploty budou dosahovat většinou kolem 9 °C, na východě ojediněle až 14 °C. Poslední dva týdny budou směřovat k dlouhodobému průměru," informoval Český hydrometeorologický ústav s tím, že relativně nejchladnějším bude poslední týden období s týdenním průměrem nejnižších nočních teplot kolem -1 °C a týdenním průměrem nejvyšších denních teplot kolem 4 °C.

Období jako celek by mělo být srážkově průměrné až podprůměrné. Týdenní úhrny se budou pohybovat většinou kolem 5 mm.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24