QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kvůli fotbalu budou v pohotovosti desítky strážníků v Plzni! Dohlédnou i na dopravu

12.11.2019 13:01

Na osm desítek strážníků se v Plzni zapojí do čtvrtečního bezpečnostního opatření. Manévry se chystají kvůli utkání české fotbalové reprezentace s Kosovem.

DSC03442

Čeští fotbalisté odehrají předposlední zápas kvalifikace o mistrovství Evropy 14. listopadu proti Kosovu v Plzni. Prodej vstupenek, který byl spuštěný v závěru října, probíhá tentokrát za mimořádných bezpečnostních pravidel. A kvůli mimořádnosti utkání se v Plzni chystají také bezpečnostní opatření.

Kromě policie, která podrobnosti k opatření zveřejní v nejbližší době, se do manévrů v ulicích krajské metropole zapojí také desítky strážníků. "Do opatření se zapojí přes osm desítek strážníků městské policie, a to včetně psovodů a pořádkové jednotky městské policie. Cílem je zejména zajistit veřejný pořádek a bezpečnost příznivců fotbalu před zápasem, v jeho průběhu i po jeho ukončení. Hlídky budou spolupracovat se státními policisty a uvnitř stadionu s členy pořadatelské služby," potvrdila mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Se zvýšeným dohledem by měli počítat také řidiči. Strážníci se krom jiného zaměří také na dopravu a zejména pak parkování. "V okolí stadionu se také hlídky zaměří na bezpečnost chodců a plynulost dopravy. Městská policie žádá všechny ty, kteří dorazí na utkání vozidlem, aby bez výhrad respektovali dopravní značení a pokyny strážníků a policistů zejména při parkování," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24