Kvůli nákaze koronavirem je uzavřena část interní kliniky fakultní nemocnice

30.04.2020 12:27

K šíření infekce na prvním patře II. interní kliniky fakultní nemocnice v Plzni na Borech zřejmě došlo minulý týden. Nakaženi jsou zdravotníci i pacienti. 

DSC02565

Zatím se nákaza prokázala u dvou lékařů, tří sester a sedmi pacientů, z nichž jeden následně zemřel na infekční klinice.

"Jednalo se o muže narozeného v roce 1938, který trpěl dalšími chronickými chorobami,“ upřesnila mluvčí Fakultní nemocnice Plzeň Gabriela Levorová.

Pacienti se z II. interní kliniky museli přesunout jinam. "Bylo přeloženo 13 pacientů, z toho sedm pozitivních je na infekční klinice. Ostatní pacienti z tohoto oddělení II. interní kliniky jsou na covidovém pracovišti pavilonu 22, které je určeno pro suspektní pacienty, tedy pro pacienty s podezřením na nákazu,“ sdělila mluvčí s tím, že další pacient je na jednotce intenzivní péče z důvodu potřeby dialýzy.

Všichni zdravotníci z prvního patra II. interní kliniky jsou v domácí karanténě. "Jedná se o 18 nelékařských pracovníků a tři lékaře. Zhruba 60 dalším lidem z celé II. kliniky byl proveden výtěr. Všichni čekají na výsledek,“ uzavírá Gabriela Levorová.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24