QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kvůli srážce vlaku s autem byl provoz na trati u Horšovského Týna zastaven - FOTKY

06.04.2021 14:30     07.04.2021 8:40

Náhradní autobusová doprava byla zavedena kvůli střetu automobilu a vlaku v úseku Horšovský Týn - Staňkov. Provoz na trati byl přerušen v době od 13:20 hodin do 15:00 hodin.

auto a vlak Horšovský Týn
auto a vlak Horšovský Týn1auto a vlak Horšovský Týnauto a vlak Horšovský Týn2

Ve Hřbitovní ulici v obci Horšovský Týn došlo ke střetu osobního automobilu a vlaku. "Při nehodě nebyl nikdo zraněn, byl ale zastaven provoz na trati," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Omezení v železniční dopravě se očekávalo do 15:30 hodin. "Trať 182 Poběžovice - Staňkov, úsek Horšovský Týn - Staňkov provoz zastaven cca do 15:30 hodin. Je zavedena náhradní autobusová doprava," uvedly čEské dráhy na svých facebookových stránkách.

U osobního automobilu došlo k úniku provozních kapalin. "Osmatřicetiletá řidička osobního automobilu Audi B8 jedoucí od centra obce Horšovský Týn ulicí Hřbitovní k místnímu hřbitovu si před železničním přejezdem nepočínala zvlášť opatrně, zejména se nepřesvědčila, zda může na železniční přejezd bezpečně vjet, a nerespektovala svislé dopravní značení Stůj, dej přednost v jízdě!, když vjela na železniční přejezd v době, kdy místem projížděl osobní vlak ze stanice Horšovský Týn do stanice Staňkov," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Provoz na trati mezi stanicemi Horšovský Týn a Staňkov byl přerušen v době od 13:20 hodin do 15:00 hodin.

Foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24