QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lamer Winkel - nejlepší pěší turistika v Bavorském lese

30.09.2020 18:30

Lamer Winkel je region kolem bavorských měst Arrach, Lam a Lohberg. Láká na krásnou přírodu, pěší turistiku i zajímavé cíle pro turisty. Dostanete se sem jednoduše autem přes hraniční přechody Svatá Kateřina nebo Železná Ruda.

csm_Mountainbike_Lamer_Winkel_f7e1611f66
csm_Lamer_Winkel_6a4e68caf8csm_Mountainbike_Lamer_Winkel_f7e1611f66csm_Osserbad02_cffdaca290Arber - GondelArrach - ErlebnisminigolfArrach - Seepark 2Arrach - Seepark 1Arracher Moor - 1Arracher Moor - 2Lam-OsserSchutzhausLohberg - Huberweiher

„Žije tu jen cca 6 500 obyvatel, ale máme tu hodně turistů. Region je pro turisty velmi atraktivní. Jezdí sem více než 100 tisíc návštěvníků ročně, máme k dispozici 5 tisíc lůžek,“ říká Christine Vogl zatupující tento region.

Milovníci pěší turistiky si tu přijdou na své. Krásná příroda ležící mezi vrcholy Ostrý, Velký Javor a Hoher Bogen. Tento region je nejoblíbenější pro pěší turistiku v Bavorském lese.

„Například na vrcholu Velký Ostrý se můžete v létě i ubytovat. Máme zde v regionu lamer Winkel 200 značených turistických tras. Oblíbená je cesta turistickým vláčkem Kleine Arberseebahn z Lohbergu k Malému Javorskému jezeru. Vláček vyjíždí od lohberské zoo, Tierpark Lohberg nabízí podívanou na více než 400 druhů zvířat,“ vyjmenovává atrakce Christine.

A tím výčet lákadel nekončí. V Lohbergu najdete sklárnu z roku 1540, Atle Kirche. V regionu můžete navštívit historický důl Fürstenzeche, pohádkový zámek Lambach apod.

Vaše koupací nároky uspokojí v každém ročním období Aqauapark Lam. Koupaliště je v Seeparku Arrach. Tady jsou i další atrakce hlavně pro děti a také minigolf.

Region ideální na výlety i pobyt! Těší se na vás Lamer Winkel.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24