Ledová krása, která mizí. Výstava soch z ledu alespoň na fotografiích

30.01.2021 12:48

Jak jsme vás již informovali, výstava ledových soch letos v Plzni nebude. Byla ale kompletně připravená, a tak si můžete nádherné ledové sochy prohlédnout alespoň na fotografiích. 

ice factory _ledove soch (3)
ice factory _ledove soch (1)ice factory _ledove soch (4)ice factory _ledove soch (3)ice factory _ledove soch (9)ice factory _ledove soch (5)ice factory _ledove soch (6)ice factory _ledove soch (7)ice factory _ledove soch (8)ice factory _ledove soch (10)ice factory _ledove soch (2)ice factory _ledove soch (12)ice factory _ledove soch (11)

Výstava ledových soch v Plzni čekala na otevření, kvůli vládním nařízením se ale nemůže uskutečnit. Z finačních důvodů se tak pořadatel rozhodl sochy rozpustit. Více jsme psali zde.

"Tato výstava měla trvat půl roku. Sochy jsou z 250 vytesaných ledových bloků, které byly vyráběny během března a dubna loňského roku," řekl pořadatel Lukáš Toušek z firmy Ice Factory. Připraveny byly sochy z prostředí podmořského světa.

"Letošní ledové sochy jsou opravdovým skvostem s až 3,5 metru vysokými stavbami. Jedná se o podmořský svět ve skvělém prostředí i nasvícení," uvedl Lukáš Toušek, když se rozhodl, že vypne chladící zařízení. Firma je totiž kvůli dopadům koronaviru a vládních nařízení v zoufalé finanční situaci. Nemůže už tedy dále financovat chlazení soch a čekat na uvolnění.

V roce 2020 firma výstavu v plzeňském pivovaru prodlužovala o celý měsíc, byl o ní obrovský zájem. Nazvaná byla Cesta kolem světa a k vidění byly například exotická zvířata i postavy charakteristické pro známá místa po celém světě. Největším exponátem byla katedrála sv. Bartoloměje.

foto: ICE Factory

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24