QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lesk amerických aut ovládl Plzeň! Nechyběla ani spanilá jízda - FOTKY

20.10.2019 11:37

V ulicích Plzně byly o tomto víkendu k vidění velké automobilové skvosty. Americká auta ovládla centrum města. Nechyběla ani spanilá jízda z pivovaru na náměstí Republiky.

1 (14)
1 (14)1 (2)1 (9)1 (3)1 (4)1 (5)1 (6)1 (7)1 (1)1 (8)1 (10)1 (12)1 (11)1 (13)

Velká podívaná pro milovníky amerických aut proběhla o tomto víkendu v Plzni. Krom automobilové krásy měla akce také charitativní podtext. Výtěžek poputuje na konto Kubíka Ducháče ze Sušicka, kterému ve dvou letech diagnostikovali dětskou mozkovou obrnu. Peníze půjdou na jeho rekonvalescenci.

Američtí nablýskaní fešáci byli k vidění už od sobotního poledne na nádvoří pivovaru. Následně vyrazil konvoj na náměstí Republiky. V průběhu odpoledne si mohli zájemci prohlédnout vozy přímo na ploše náměstí. Následně se spanilá jízda vydala zpět do pivovaru. Nechyběl ani hudební program v podání hned několika kapel včetně Metallica Czech Tribute Band.

Akci pro Kubíka uspořádal US Cars Friends Czech republic (USCF). Kubík se narodil v březnu 2008. Hned na úvod života prošel komplikovaným porodem. Musel být dokonce oživován a převezen na neonatologické oddělení, kde byl týden v umělém spánku. Od tří týdnů života musela rodina začít s cvičením takzvanou Vojtovou metodou. Ve dvou letech byla Kubíkovi diagnostikována dětská mozková obrna. 

Dnes chodí, ale má výraznější problém s rovnováhou a po určité chvíli vždy upadne, na pravé ruce a noze má ztíženou motoriku, vývoj řeči má opožděný. Po mentální a psychické stránce je v pořádku. Od září 2015 chodí do školy, kde se mu moc líbí. Rád poslouchá a zpívá písničky, zajímá se o fotbal a hokej.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24